Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Σιδηρόφραχτη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Ζωντανά από το ilialive.gr


parelasi1.JPGΕπιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του ilialive.gr για τη σιδερόφραχτη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο για λόγους ασφαλείας και βάση των μέτρων που έχουν σχεδιάσει
για να εφαρμόσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Α.Δ. Ηλείας.
Δύο φορτηγά βρίσκονταν χθες το πρωί έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση φορτωμένα με κάγκελα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και νωρίς το πρωί της Κυριακής θα τοποθετηθούν στην οδό Μανωλοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση και λόγω της έκρυθμης κοινωνικά κατάστασης σε όλη την Ελλάδα οι αστυνομικές αρχές λαμβάνουν τα μέτρα τους για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ αντικρουόμενων κοινωνικών ή πολιτικών ομάδων ή επιθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα. Στον Πύργο μετά τα πρόσφατα γεγονότα με αντιφασιστικές δράσεις και πορείες την Πέμπτη και την Παρασκευή τα μέτρα της Αστυνομίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για κινητοποίηση από ομάδες πολιτών που θα επιδιώξουν να μετατρέψουν την παρέλαση σε διαμαρτυρία απέναντι στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα και για αυτό το λόγο έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Στο μεταξύ η Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και κατάθεση στεφανιών τιμώντας την επέτειο τις 28ης Οκτωβρίου. Η συγκέντρωση των μελών της θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Καλάκου (Παλιό νοσοκομείο) και στις συνέχεια με πορεία προς το κέντρο της πόλης θα γίνει στις 10:45 κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Επαρχείο.

Ο επίσημος εορτασμός

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού στον Πύργο, στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Πύργου Ευγενία Μπίθα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, ενώ στις 11.30 στην οδό Μανωλοπούλου αναμένεται καιρού επιτρέποντος να ξεκινήσει η παρέλαση. Αμέσως μετά τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της περιοχής θα παρουσιάσουν εθνικούς χορούς στην κεντρική πλατεία.

Στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου, ο λαογραφικός όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Εθνική επέτειο με θέμα «Άγνωστοι πρωταγωνιστές του έπους 1940» με ομιλητή τον φιλόλογο και ιστορικό Γιώργο Κουρκούτα και στη συνέχεια η χορευτική ομάδα του ομίλου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από τη Βωβούσα Ηπείρου.
http://www.justin.tv/ilialive1#r=-rid-&s=em
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...