Ένταλμα σύλληψης για τον Κ. Βαξεβάνη που δημοσιοποίησε τη "λίστα Λαγκάρντ" - Ποιοι είδαν το όνομά τους κι αντιδρούν - Στη Βουλή δυο ονόματα πολιτικών


- Τηλεφωνική συνέντευξη του Βαξεβάνη: Γίνεται προσπάθεια φίμωσης
- ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και απαράδεκτη η δίωξη εναντίον του Κ. Βαξεβάνη
- Γ.Βουλγαράκης:''Με στοχοποιούν-Ούτε εγώ ούτε η σύζυγος μου έχουμε λογαριασμούς στο εξωτερικό''
- Στη δημοσιότητα απο το περιοδικό HOT DOC  η περιβόητη λίστα
- Eπιχειρηματίες, εκδότες, έμποροι και φοιτητές στη λίστα
- Σελίδα υποστήριξης του Βαξεβάνη στο facebook

Tο περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βεξαβάνη, κυκλοφόρησε σε έκτακτη έκδοση δημοσιοποιώντας τη "λίτσα Λαγκάρντ".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 2059 ονόματα, αναμέσα τους επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες, έμποροι και φοιτητές. Ωστόσο, δεν αναφέρονται ποσά ενώ οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ονόματα μεγαλο- επιχειρηματιών που συναλλάσσονται με τράπεζες του εξωτερικού άλλα και φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο σαφώς δεν είναι παράνομο.  Οι υπόλοιποι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη δημοσίευση της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του. Ο Κ. Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ".

Ο Κ. Βαξεβάνης σε τηλεφωνική συνέντευξη από τους ελέυθερους ρεπόρτερς απαντάει ότι γίνεται προσπάθεια φίμωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο αναζητείται από την αστυνομία γιατί έδωσε στη δημοσιότητα τα 2.059 ονόματα των καταθετών που υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ και που τόσο καιρό έκρυβαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος και οι δικαστικές αρχές. "Αντί να συλλάβουν αυτούς που φοροκλέβουν ψάχνουν να βρουν εμένα" δηλώνει ο ίδιος και συμπληρώνει πως "η εξουσία της χώρας λειτουργεί σαν μαφία".
NEWSIT.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ