Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Γαστούνη: Προδομένοι και πληγωμένοι νιώθουν οι ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗ

 Γαστούνη: Προδομένοι και πληγωμένοι νιώθουν οι ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗΈζησαν σε χρόνια δύσκολα. Εργάστηκαν σκληρά σε όλη τη ζωή τους, οι περισσότεροι ξεκινώντας από το απόλυτο «μηδέν», για να δημιουργήσουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Περίμεναν την ημέρα που θα «ξεκουραστούν», απολαμβάνοντας όσα δημιούργησαν με τόσο κόπο και ιδρώτα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είχαν υπολογίσει, όπως και κανένας άλλος, ότι τα δύσκολα χρόνια? θα ξανάρθουν!


Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας σήμερα. Μια τρίτης ηλικίας που αισθάνεται αδικημένη, προδομένη, στο περιθώριο! Άνθρωποι που δούλευαν από ήλιο σε ήλιο βρέθηκαν σήμερα να παίρνουν σύνταξη των 360 ευρώ. Χρήματα με τα οποία πρέπει να βοηθήσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια τους που ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς δουλειές!


Χρήματα με τα οποία πρέπει να πληρώσουν ενοίκιο, ΔΕΗ, τηλέφωνο, «χαράτσια», πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τους γιατρούς και τα φάρμακά τους! Και σαν να μην έφταναν αυτό, πληροφορήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδα ότι σε αυτά τα 360 ευρώ το μήνα θα πέσει «ψαλίδισμα» άλλων 30 ευρώ!


Μέσα σε όλο αυτό το άγχος και την ταλαιπωρία της καθημερινότητας, η μοναδική διασκέδαση και παρηγοριά που έχει μείνει στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας είναι τα ΚΑΠΗ του νομού. Τα ΚΑΠΗ που παρά τις «ψαλιδισμένες» χρηματοδοτήσεις προσπαθούν και αυτά με «νύχια και με δόντια» να κρατηθούν στη «ζωή».


Η Τρίτη Ηλικία σήμερα γιορτάζει? Τι; Αυτό δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τρίτης ηλικίας που συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί τους ένα απόγευμα, στο φιλόξενο ΚΑΠΗ Γαστούνης.

«Αισθανόμαστε και προδομένοι και αδικημένοι» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Γαστούνης κ. Σωτήρης Φανός και συνέχισε: «Μετά από 50 χρόνια σκληρής δουλειάς στο τιμόνι, οδηγώντας μέρα ? νύχτα φορτηγό, έφτασα να παίρνω σύνταξη, μαζί με το ΕΚΑΣ 625 ευρώ. Ποια είναι η μέριμνα για τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας όταν δεν έχουν πια ούτε το γιατρό, ούτε τα φάρμακά τους;».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη λειτουργία του ΚΑΠΗ Γαστούνης ο κ. Φανός είπε: «Έχω μπει στον 12ο χρόνο ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ Γαστούνης και πραγματικά, εάν δεν χρησιμοποιούσα την εμπειρία, τις φιλίες και τις επαφές που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν κοπεί, σε όλα τα ΚΑΠΗ της χώρας, αλλά εμείς μέσα από κάποιες εκδρομές, κάποιες χαρούμενες βραδιές και με άλλες δράσεις, προσπαθούμε όσο μπορούμε να ανακουφίσουμε και να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας».


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...