Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φθορές και βανδαλισμοί στην περιοχή των Βυτινεΐκων Πύργου



Φθορές και βανδαλισμοί στην περιοχή των Βυτινεΐκων Πύργου




Δεκάδες φθορές σε κτήρια οι οποίες έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή των Βυτινεΐκων, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι οποίοι με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό θανάτωσης ενός γαϊδάρου που άγνωστοι δράστες κρέμασαν από κλαδί ελιάς, βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.



Φθορές και βανδαλισμοί στην περιοχή των Βυτινεΐκων Πύργου Λίγα μέτρα παρακάτω από το σημείο που ο γάιδαρος είχε δεθεί και αφεθεί στην τύχη του, το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Σάββα των Βυτινεΐκων καθώς και το εικονοστάσι του Αγίου Νεκταρίου που βρισκόταν στην είσοδο του παρεκκλησιού έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές το τελευταίο διάστημα.


Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, πρόσφατα οι άγνωστοι δράστες γκρέμισαν στην κυριολεξία το εικονοστάσι του Αγίου Νεκταρίου με σκοπό να αφαιρέσουν από αυτό τις σιδερένιες καμάρες του (!) ενώ στο στόχαστρο έβαλαν και την εκκλησία που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά, όπου έσπασαν τα τζάμια της κεντρικής πόρτας χωρίς ωστόσο να εισέλθουν στον εσωτερικό της χώρο.
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

patrisnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...