Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σαν στο σπίτι τους! - “Ερυθρόλευκη” απόδραση με Σπανούλη-Περπέρογλου


Με κορυφαίους τους πρώην “πράσινους” Σπανούλη και Περπέρογλου ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού με 64-60 και απέκτησε πλεονέκτημα στη “μάχη” της 1ης θέσης από την 2η αγωνιστική.

Το LIVE του αγώνα

Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα (κόντρα στην Εφές) και κυριάρχησαν για 40 λεπτά μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν μόλις μία φορά στο ματς, με 2-0, και στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στον οίστρο του Σπανούλη και του Περπέρογλου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε καλή μέρα πήρε την ομάδα του από το χέρι στην επίθεση, ολοκληρώνοντας το ματς με 19 πόντους και 4 ασίστ. Ο Περπέρογλου έκλεισε τα αυτιά του στις έντονες αποδοκιμασίες και ολοκλήρωσε το ματς με 12 πόντους σε κρίσιμα σημεία, ενώ αστόχησε για πρώτη φορά στο 25΄.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό και μοιραία γνώρισε την πρώτη του την ήττα την φετινή σεζόν. Με τον Άρμστρονγκ εκτός ματς και τον Λάσμε εξαιρετικά άστοχο από τις βολές, η ομάδα του Πεδουλάκη στηρίχθηκε στις εμπνεύσεις του Ούκιτς στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι του Σχορτσιανίτη και εξουδετερώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των “πρασίνων” πήγαν στο ημίχρονο με διαφορά 12 πόντων.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να επιστρέψουν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παρέμενε άστοχος ο Ολυμπιακός βρήκε σημαντικές λύσεις από τον Πρίντεζη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι... παλιοσειρές Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής το πήραν προσωπικά και κατάφεραν να δώσουν χαρακτήρα θρίλερ στο φινάλε. Στις τελευταίες επιλογές όμως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, ενώ την ώρα που Ολυμπιακός έπαιζε με το χρονόμετρο ο Παπανικολάου πέτυχε το πιο καθοριστικό τρίποντο του αγώνα.

Το τελικό 60-64 δίνει στον Ολυμπιακό και ψυχολογικό αλλά και ουσιαστικό προβάδισμα ενόψει της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6 (1), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7 (7 ριμπ.), Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 19 (3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 5 (1), Άντιτς (7 ριμπ.), Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 12 (2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6 (2), Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 5 (1), Γκετσεβίτσιους.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...