Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Πύργου: Τα πέντε λεπτά του τρόμου - Εκτεταμένες καταστροφές από ισχυρούς ανεμοστρόβιλους (Νεότερη ενημέρωση 18:12) (photos & video)


anemostrovilos10Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε νωρίτερα από Κατάκολο, Άγιο Ιωάννη έως Λασταίικα Πύργου
anemo1
anemo2
anemo
anemo3katakolo6katakolo7
katakolo5Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος που ξεκίνησε από το Κατάκολο, πέρασε από τον Άγιο Ιωάννη και έφτασε μέχρι τα Λαστείκα, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, εξοχικές κατοικίες και δίκτυα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έντονη βροχόπτωση, πλημμύρισαν και δρόμοι στην Αρχαία Ολυμπία.

Νεότερη ενημέρωση 14.55

Σύμφωνα με πληροφορίες ανεμοστρόβιλος πέρασε και από την περιοχή του Ανεμοχωρίου και στο πέρασμα του παρέσυρε στάβλο μαζί με τα ζώα όπου πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκότωσε πολλά.

Νεότερη ενημέρωση 15.45

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος μετεωρολογικής ενημέρωσης του ilialive.gr και υπεύθυνος του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία, Θεόδωρος Κονδύλης, το ύψος βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου δεν ξεπέρασε τα 23 χιλιοστά ωστόσο η βροχόπτωση ήταν ραγδαία. Στην Αρχαία Ολυμπία σημειώθηκε το μεγαλύτερο, μέχρι αυτή την ώρα ύψος βροχής, φτάνοντας τα 30 χιλιοστά, δηλαδή 30 λίτρα το τετραγωνικό ή 30 τόνους νερό ανά στρέμμα.

Νεότερη ενημέρωση 16.27

Σύμφωνα με πληροφορίες ανεμοστρόβιλος πέρασε και από την περιοχή της Αλφειούσας προκαλώντας και εκεί σε σοβαρές ζημιές.

Νεότερη ενημέρωση 18:12

Εκατοντάδες δέντρα ξερίζωσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή του Ανεμοχωρίου και της Αλφειούσας. Κλαίνε κυριολεκτικά οι αγρότες που είδαν τις καλλιέργειες τους και κυρίως τα λιοστάσια τους να καταστρέφονται μέσα σε πέντε λεπτά.

Μόνο σε ένα λιοστάσι στην Αλφειούσα περισσότερα απο εκατό ελαιόδεντρα ξεριζώθηκαν, ενώ η συνολική παραγωγή σκόρπισε στη γη.


*Χθεσινό ρεπορτάζ 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...