Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αγριεύει ο καιρός στη χώρα - Πλημμύρες σε πολλά χωριά και αποκλεισμένοι δρόμοι - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

- Χιόνια αναμένονται το Σαββατοκύριακο στα ορεινότερα σημεία της ηπειρωτικής χώρας
- Μερική απαγόρευση του απόπλου από τα λιμάνια - Καθηλωμένα τα "δελφίνια"
- Προβλήματα με δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
- Πλοίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Αλοννήσου λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων
- Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι της Αθήνας

Μεγάλη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός και μάλιστα μεταβολή διαρκείας από τη νύχτα της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ενισχυμένες και ισχυρούς ανέμους από νότιες διευθύνσεις. Μάλιστα, ο άστατος καιρός αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η Δυτική Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Την Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά από το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω επηρεάζοντας το Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Χιόνια αναμένονται μόνο στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τις επόμενες ώρες οι περιοχές που θα πληγούν από έντονα καιρικά φαινόμενα είναι:

- Νομός Λακωνίας
- Νομός Αργολίδας
- Νομός Αττικής
- Νομός Βοιωτίας
- Νομός Ροδόπης
- Νομός Έβρου
- ΚΡΗΤΗ
- ΚΥΚΛΑΔΕΣ
- Νομός Λέσβου
- Νομός Λήμνου
- Νομός Σάμου
- Νομός Χίου

Ήδη από το κύμα κακοκαιρίας έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα ακόμα και στην Αττική. Δεκάδες δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγειες κατοικίες και 30 κλήσεις για πτώσεις δέντρων.



Μεγάλη ταλαιπωρία, για τους επιβάτες πτήσεων στο αεροδρόμιο ''Ν. Καζαντζάκης''. Λόγω των ισχυρών ανέμων από το πρωί έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο αεροδρόμιο εγκλωβισμένοι δεκάδες επιβάτες που έχουν προορισμό Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς τα αεροσκάφη είναι αδύνατο να προσγειωθούν στο ''Ν. Καζαντζάκης''.

Στον Αγιο Βασίλειο της Πάτρας οι κάτοικοι αποκλείστηκαν. Η οδος Μεγάλου Αλεξάνδρου μετετράπηκε σε χείμαρρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

Για το Σαββατοκύριακο η εικόνα θα είναι παρόμοια με βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ μεγάλη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Παρόμοια κατάσταση αναμένεται μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες, αλλά και φαινόμενα πλημμυρών σε περιοχές κυρίως της δυτικής Ελλάδας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Μερική απαγόρευση απόπλου ισχύει από το πρωί, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές και που, κατά τόπους, φθάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο βορειανατολικό Αιγαίο «αγγίζουν» και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό και των συμβατικών πλοίων για τη Σαλαμίνα. Ωστόσο γίνονται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από το Πέραμα για τη Σαλαμίνα.

Από τη Ραφήνα δεν γίνονται τα δρομολόγια για το Μαρμάρι. Επίσης κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

Το πλοίο «Ταξιάρχης» παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, λόγω απαγορευτικού και δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο για την Καβάλα.

Το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, δεν προσέγγισε το λιμένα της Αλοννήσου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά δήλωση του Πλοιάρχου και συνέχισε το δρομολόγιό του. Στο λιμάνι της Αλοννήσου επρόκειτο να αποβιβαστούν τέσσερις (04) επιβάτες, ένα (01) Φ/Γ όχημα και ένα (01) δίκυκλο ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ όχημα.

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στον Πύργο, ανεμοστρόβιλος ο οποίος έκοψε κολώνες της ΔΕΗ κυριολεκτικά στη μέση, κατέστρεψε σκεπές, αλλά υπήρξε διακοπή ρεύματος σε πολλά χωριά του νομού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Ο ανεμοστρόβιλος που βγήκε από την θάλασσα και σάρωσε στην κυριολεξία πολλά θερμοκήπια προκαλώντας καταστροφές, "χτύπησε" την περιοχή της βιομηχανικής ζώνης στην Πρέβεζα. Συνεργεία του δήμου βρέθηκαν στα σημεία των καταστροφών και επιδόθηκαν σε μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους αφού συνεχώς προέκυπταν και νέα περιστατικά.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων, που εκδηλώνονται κατά περιόδους σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει στις Υπηρεσίες Τροχαίας τις απαραίτητες εντολές και κατευθύνσεις, ώστε να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ενισχυμένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...