Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αγρίνιο: «Φέρε αύριο 25 ευρώ αν δεν θες να σε βαράμε συνέχεια!»

Αγρίνιο: «Φέρε αύριο 25 ευρώ αν δεν θες να σε βαράμε συνέχεια!»

Αυτό που καταγγέλλει γονιός μαθητή της 2ας γυμνασίου σε Γυμνάσιο του Αγρινίου δεν έχει προηγούμενο. Ζητά να συγκληθεί ο σύλλογος του σχολείου προκειμένου να αποβάλει 17χρονο(!) μαθητή ουκρανικής καταγωγής, γιατί εκβίασε τον γιο του για να του αποσπάσει 25 ευρώ!

Σύμφωνα με την καταγγελία ο γονιός πληροφορήθηκε από το παιδί του ότι ο 17χρονος, που έχει μείνει πολλές χρονιές και είχε αντιμετωπίσει προβλήματα και σε άλλα σχολεία που πήγαινε (πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε διωχθεί ακόμη και από το νυκτερινό Γυμνάσιο), του ζήτησε 25 ευρώ για να μην τον χτυπήσει, μαζί με άλλους μαθητές, γιατί τους είχε υποδείξει σε δάσκαλο, όταν άσκησαν βία σε άλλο παιδί. «Φέρε αύριο 25 ευρώ αν δεν θες να σε βαράμε συνέχεια» του είπε, σύμφωνα με τον πατέρα που κάνει την καταγγελία.

Ο γονιός κατηγορεί τον αλλοδαπό μαθητή ότι έχει επανειλημμένως τρομοκρατήσει και άλλα παιδιά μαζί με μερικά ακόμη «εύσωμα» αγόρια του σχολείου, παίρνοντάς τους ακόμα και το κολατσιό τους. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, όπως εξηγεί, ο γιος του έχει αναφέρει ότι για να φάει- αυτός και άλλα παιδιά- μια σοκοφρέτα πηγαίνουν και κλείνονται στις τουαλέτες!

Ο γονιός πήγε στην αστυνομία, όπου έχει συγκροτηθεί ειδικό τμήμα για τις περιπτώσεις βίας (bullying)στα σχολεία, και πληροφορήθηκε ότι αν δεν πρόκειται για αυτόφωρη παράβαση πρέπει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια, για να μην φέρει αστυνομία και εισαγγελέα, βρήκε τη μητέρα του φερόμενου ως «νταή» και της περιέγραψε τι έχει κάνει ο γιος της, κάτι που μάλιστα εκνεύρισε τον νεαρό! Παρόλα ταύτα, επέστρεψε τα 10 από τα 25 ευρώ που πήρε για να μην δείρει τον αρκετά χρόνια νεότερο συμμαθητή του, ενώ ο πατέρας του ζήτησε και τα υπόλοιπα μέχρι δεκάρας γιατί ήταν δώρο του παππού του μικρού, όπως του τόνισε.

Στη σύσκεψη που θα υπάρξει στο Γυμνάσιο ο πατέρας είναι ανένδοτος και θα ζητήσει την αποβολή του νεαρού γιατί όπως λέει «δεν μπορεί ο γιος του να είναι στον ίδιο χώρο μαζί του, πλέον». Να σημειωθεί ότι και στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε άλλα, υπάρχουν καταγγελίες για ομάδες «νταήδων» που επιβάλλον το νόμο τους, υπό την ατολμία του εκπαιδευτικού συστήματος να εξασφαλίσει το δικαίωμα της ασφάλειας και της ίσης μεταχείρισης σε όλα τα παιδιά, ειδικά στα πιο αδύναμα.


Πηγή: agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...