Δυτική Ελλάδα: Στο δρόμο της εξόδου 50 δημόσιοι υπάλληλοι από τις Περιφερειακές Ενότητες


dimosio_1Μαύρα μαντάτα φτάνουν στους κόλπους των δημοσίων υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ αυτών και της Ηλείας, για τις επερχόμενες απολύσεις.
Πενήντα άτομα προσωπικό προερχόμενο και από τους τρεις νομούς αναμένεται να απολυθούν έως το τέλος του έτους.

Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων στων σωματείων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες, κλήθηκαν χθες εσπευσμένα στην Πάτρα για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Εκεί πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα νέα, καθώς βάσει των όσων μπόρεσαν να αντιληφθούν τα μέλη του Δ. Σ των εργαζομένων, ο αριθμός των πενήντα είναι το πρώτο κύμα απολύσεων.
   
Η λαίλαπα των νέων μέτρων που έρχεται να σαρώσει τα πάντα στην χώρα μας, κατά τις επιταγές των τροικανών, στους δημοσίους υπαλλήλους βρίσκει άμεση εφαρμογή καθώς τρεις ημέρες μετά από την δημοσίευσή τους (εφόσον ψηφιστούν), λαμβάνουν γνώση της απόλυσής τους, οι «προγεγραμμένοι δημόσιοι υπάλληλοι», κατηγορίας Υ.Ε. και Δ.Ε. σε πρώτη φάση. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π. Ε Ηλείας  Χαρ. Μικέλης, οι συνάδελφοί του που θα ενημερωθούν ότι συμπεριλαμβάνονται στη «λίστα των απολυμένων» θα έχουν περιθώριο δέκα ημερών για να απομακρυνθούν από τις υπηρεσίες στις οποίες ως τώρα υπηρετούν!

Σε ότι αφορά τις καταργήσεις οργανικών θέσεων ή τα κριτήρια βάσει των οποίων απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, μας δήλωσε ότι έχουν απευθυνθεί στην νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ , η υπηρεσία της οποίας επίσης  τα «αναζητεί», στις διατάξεις του νομοσχεδίου του «ενός και μόνον άρθρου» που περιλαμβάνει τα πάντα και αποσαθρώνει τα πάντα.

Και δεν είναι μόνον οι απολύσεις. Είναι και οι λοιπές διατάξεις που αφορούν σε μετατάξεις –μεταθέσεις – μετακινήσεις των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες ακόμα και σε άλλους νομούς, γεγονός που ( πέραν των μειώσεων των αποδοχών τους και των καταργήσεων δώρων επιδομάτων κλπ) θα αναγκάσει πολλούς να αποχωρήσουν …οικειοθελώς προ του κινδύνου να διαλύσουν τις οικογένειές τους.   

Ο κ. Μικέλης είπε ότι σαφώς ο κ. Κατσιφάρας, τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανείς. Μάλιστα ετοίμασε και την έκδοση ανακοίνωσης με την θέση του ( και του Π/Σ της ΠΔΕ ).

Σήμερα πάντως το πρωί η Π. Ε Ηλείας θα συνεχίσει να τελεί υπό κατάληψη, το Δ. Σ θα συνεδριάσει με όσα στοιχεία επί πλέον μπορεί να υπάρχουν και αμέσως μετά θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν όλοι οι υπηρετούντες στην Π. Ε Ηλείας και να αποφασίσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και των μορφών που θα λάβουν.

Όπως είναι ευνόητο, οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες των Περιφερειών δεν αποτελούν εξαίρεση! Τα μέτρα αφορούν σε όλους του Δημόσιους Οργανισμούς και Υπηρεσίες, οι υπάλληλοι των οποίων θα νοιώσουν άμεσα στο πετσί τους, τις συνέπειες της ψήφισης από την τριτοκομματική κυβέρνηση των νέων  μέτρων.  
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ