Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πύργος: Η ΣΕΤΤΗΛ γιόρτασε τα 67 χρόνια της!


Πύργος: Η ΣΕΤΤΗΛ γιόρτασε τα 67 χρόνια της!
Με λαμπρότητα όπως άλλωστε αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις γιόρτασε χθες η ΣΕΤΤΗΛ τα γενέθλιά της. Συμπλήρωσε 67 χρόνια από την ίδρυσή της και σύμφωνα με σχετική οδηγία από το Υπουργείο Άμυνας θα γιορτάζει στο εξής κάθε χρόνο αυτή την ημέρα ενώ το  ίδιο ισχύει και για τα άλλα στρατόπεδα της χώρας.



Στην δοξολογία παρέστη ο Επίσκοπος Ωλένης κκ Αθανάσιος ενώ το παρόν έδωσαν τοπικές και  στρατιωτικές αρχές. Την  ανάγνωση της Ημερήσιας διαταγής  έκανε ο Δκτής της ΣΕΤΤΗΛ Δανιήλ Τσίκος ο οποίος αναφέρθηκε στην λειτουργία της και τον σημαντικό ρόλο που παίζει όλα αυτά τα χρόνια στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στην τοπική κοινωνία.


Η Σχολή ιδρύθηκε το έτος 1945 στην Αθήνα ώς "Σχολή Τηλεπικοινωνίας" από το "Κέντρο Υποδοχής και Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών (Κ.Ε.Υ.Τ.)" στη θέση του σημερινού ξενοδοχείου "HILTON".   Το έτος 1952 μεταστάθμευσε στο Χαϊδάρι στο "Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων (Κ.Ε.ΔΒ.)", με τον τίτλο "Σχολή Εκπαιδεύσεως Μηχανικών Τηλεπικονωνίας (Σ.Ε.Μ.Τ.)". Δύο χρόνια μετά, το έτος 1954, μετονομάσθηκε σε "Σχολή Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας".   Το έτος 1958, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών της, σε θέματα εκπαιδεύσεως όλου του τεχνικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς στη συντήρηση των υλικών τηλεπικοινωνιών, υπήχθη διοικητικά στο ΓΕΣ/ΔΤΧ ως μονάδα ΤΧ.     Το έτος 1959 εντάχθηκε στην κατηγορία των Ειδικών Κέντρων Εκπαιδεύσεως (Ε.Κ.Ε.), ενώ το 1972 μεταστάθμευσε στον Πύργο Ηλείας, στη παρούσα θέση του Στραοπέδου "Τχη (ΠΖ) Καραχάλιου Χρήστου", το οποίο βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα της πόλης του Πύργου.   Το έτος 1974 έγινε ισοδύναμη συγκροτήματος και το έτος 1980 μετονομάσθηκε σε "Σχολή Εκπαιδεύσεως Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.)".
 patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...