Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πέταξε στο δρόμο άπορη διαβητική, αφού πρώτα βιαιοπράγησε, στέλνοντάς την στο Νοσοκομείο!


Πατήστε εδώ για το βίντεο
Όταν το κράτος πρόνοιας είναι ανύπαρκτο, τότε ο κάθε πολίτης ερμηνεύει τους νόμους και συμπεριφέρεται κατά το δοκούν.
Προχθές, στο Δ.Δ. Κέντρο του Δήμου Ήλιδας, εκτυλιχτήκαν σκηνές που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συναντά κάποιος.
Συγκεκριμένα:

Ο Γεώργιος Κούτουλας, 38 ετών και η 28χρονη σύζυγός του Βικτωρία Κουτσουράκη, προσπαθούν εδώ και 3 χρόνια που είναι παντρεμένοι, να βρουν ένα μικρό και φτηνό κατάλυμα να στεγάσουν τα λίγα υπάρχοντά τους.
Ο Γιώργος χρόνια άνεργος και η Βικτωρία, από
14 ετών διαβητική. Η 28χρονη σε καθημερινή βάσει κάνει τέσσερις ινσουλίνες και όπως λέει στην κάμερα του IliaPress, μέχρι σήμερα έχει κάνει τρεις εγκυμοσύνες, αλλά και τις τρεις φορές έχει αποβάλει λόγω της ασθένειάς της.
Μέχρι προχθές, το ζευγάρι ζούσε φιλοξενούμενο από γνωστούς, φίλους και συγγενείς.
Μέχρι προχθές...
Γιατί από εκείνη την ημέρα, τα λίγα πράγματά τους είναι στο ύπαιθρο και οι ίδιοι κοιμούνται σε όποια «τρύπα» βρουν!
Στο Κέντρο, πριν από 10 χρόνια, η Ι. Μητρόπολη Ηλείας είχε παραχωρήσει στον τότε Δήμο Αμαλιάδας και σήμερα Δήμο Ήλιδας, μία έκταση για να τοποθετηθούν λυόμενα.
Ο Δήμος διαμόρφωσε τον χώρο και κατασκεύασε 25 αναδομές για να δεχθούν ισάριθμα λυόμενα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έδωσε 10 λυόμενα, τα οποία τοποθετήθηκαν και παραχωρήθηκαν (σύμφωνα με τον Δήμο Ήλιδας), σε άπορες και άστεγες οικογένειες.
Σήμερα, από τα 10 λυόμενα κατοικούνται μόνο 6. Τα υπόλοιπα 4 είναι κλειστά και οι κάτοχοί τους διαμένουν αλλού. Σε ένα από αυτά, που είναι άδειο, το άπορο ζευγάρι έβαλε τα λίγα υπάρχοντά του. Σύμφωνα δε με όσα καταγγέλλουν, η «ιδιοκτήτρια» τους... πωλούσε το λυόμενο αντί ποσού 20.000 ευρώ!
Σύμφωνα όμως, πάντα με όσα καταγγέλλουν, την επομένη, πήγε ο αδελφός της κυρίας που έχει «χρεωθεί» το λυόμενο, αλλά κατοικεί στην Αθήνα (!) τους πέταξε τα πράγματα στο δρόμο, απώθησε βίαια την 28χρονη διαβητική γυναίκα, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πύργου για πρώτες βοήθειες.
Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τα πράγματα του ζευγαριού είναι στην κυριολεξία στο δρόμο.
Το IliaPress θα παρακολουθήσει από κοντά το μείζον αυτό κοινωνικό θέμα, και θα «πιέσει» προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί μια λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...