Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αμαλιάδα: Οι "Χρυσαυγίτες" ζητούσαν την προφυλάκιση των ληστών


xrisiavgi1.JPGΤην προφυλάκιση των δύο αθίγγανων που βαρύνονται με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής,  ζητούσαν μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», οι οποίοι χθες
βρέθηκαν και παρέμειναν μέχρι την ετυμηγορία του Ανακριτή, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Αργά το μεσημέρι τελικά ο Ανακριτής Αμαλιάδας αποφάσισε την προφυλάκιση των δύο νεαρών αθίγγανων, οι οποίοι οδηγήθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην φυλακή. Λόγω της παρουσίας των Χρυσαυγιτών στο Δικαστικό Μέγαρο, που πήγαν να… συμπαρασταθούν στον παθόντα,  υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο σοβαρό «παρατράγουδο», πέραν κάποιων «γαλλικών» που ακούστηκαν κατά την προσαγωγή των δύο αθίγγανων…

Οι δύο αθίγγανοι, ένας 19χρονος και ένας 18χρονος κατηγορούνται ότι το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έκλεψαν από το χώρο ενός 53χρονου στην περιοχή του Αγίου Γερασίμου διάφορα γεωργικά εργαλεία συνολικής αξίας 2.400 ευρώ περίπου.

Την ώρα που οι φερόμενοι δράστες φόρτωναν τα κλοπιμαία σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, τον οποίο φέρονται, σύμφωνα με την καταγγελία, να απώθησαν και αφού επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο επιχείρησαν να διαφύγουν. Ο ιδιοκτήτης άρχισε να τους καταδιώκει και τελικά, τους εντόπισε στην περιοχή της Ανδραβίδας και λίγο αργότερα οι δύο αθίγγανοι συλλαμβάνονταν.

Ο 19χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις αστυνομικές αρχές για κλοπές  και ήταν αυτός που κατηγορείται για την κοπή και την κλοπή  ραγών της  σιδηροδρομικής γραμμής και εκκρεμούν εις βάρος του, και δύο δικαστικές υποθέσεις.  Ο άλλος κατηγορούμενος δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και έχει  λευκό ποινικό μητρώο. Ωστόσο, και για τους δύο η απόφαση ήταν να προφυλακιστούν.

«Έκανε ένα λάθος, όμως δεν σκότωσε…»

Λίγο πριν την ετυμηγορία του Ανακριτή, στην εφ. «Πρωινή» μίλησε ο πατέρας του 18χρονου κατηγορούμενου κ. Συμεών Σούτας, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του γιού, ενώ εξέφρασε το σοκ  του για τη στιγμή που αντίκρισε τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης στην είσοδο των Δικαστηρίων.

Ο κ. Σούτας, ήρθε μαζί  με την οικογένειά του  πριν λίγες μέρες στην Ηλεία από την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου και διαμένουν μόνιμα, για να μαζέψουν ελιές και να βγάλουν μερικά μεροκάματα.
«Ο γιός μου μπήκε στο αυτοκίνητο χωρίς να ξέρει τι θα γίνονταν. Και πήγαν σε εκεί, έξω από ένα χωράφι, και τα πήραν γιατί τα είδαν για παλιοσίδερα. Δεν κατάλαβαν ότι ήταν κάποιου. Τα είδαν σαν παρατημένα.

Λάθος του. Μεγάλο λάθος, όπως και να ‘χει. Ζήτησα και ζητάω και πάλι συγνώμη από τον άνθρωπο και απ’ όλους για αυτό που έκανε ο γιος μου. Να πάει όμως φυλακή ένα παιδί 18 χρονών που στο παρελθόν δεν έχει απασχολήσει την αστυνομία για το παραμικρό; Έκανε ένα λάθος, όμως δεν σκότωσε, δεν βίασε…», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Έχω σοκαριστεί. Μας περίμεναν λες και θα έφερναν τους εγκληματίες. Πιστεύω ότι ήρθαν επειδή είμαστε και ΡΟΜΑ.  Δεν ξέρω τι να πω. Η γυναίκα δεν μπόρεσε να μπει στο  δικαστήριο. Φοβόταν, έμεινε μακριά και κλαίει. Έχω τη στεναχώρια μου για αυτό που έγινε, ήρθαν και αυτοί να μας περιμένουν…».

Λίγη αργότερα στο άκουσμα της προφυλάκισης του γιού του ο κ. Σούτας κατάφερε να ψελλίσει: «Είναι κρίμα, είναι άδικο…».
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...