Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πύργος: Φόβοι για βεντέτα τσιγγάνων στον οικισμό Τραγανού – Απίστευτο ξύλο έξω από την Πυροσβεστική (video)

ksilo1aΣε κόντρα που τείνει να εξελιχθεί σε βεντέτα μεταξύ δύο γνωστών οικογενειών τσιγγάνων της περιοχής του Πύργου, αποδίδονται τα επεισόδια που συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας
pyro1pyroστην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Το τελευταίο επεισόδιο έχει να κάνει με τον εμπρησμό ενός αγροτικού αυτοκινήτου – που υπέστη τελικά μικρές υλικές ζημιές – λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον οικισμό Τραγανό του Πύργου.

Μέλη της μιας οικογένειας εντόπισαν στην ίδια περιοχή με το συμβάν ένα μέλος της άλλης οικογένειας και του επέρριψαν την ευθύνη για τον εμπρησμό. Μετά από επεισόδιο που έλαβε χώρα στο σημείο, κάλεσαν την Αστυνομία που με τη σειράς της παρέδωσε τον φερόμενο ως δράστη για προανάκριση στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Εκεί κρατήθηκε έως το πρωί που έφτασαν οι συγγενείς του ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. Εκείνη την ώρα έφτασαν και μέλη της άλλης οικογένειας για να καταθέσουν σχετικά με το περιστατικό με αποτέλεσμα νε γενικευτεί η σύρραξη. Κάθε οικογένεια ενημέρωσε τα δικά της μέλη και έτσι γρήγορα έφτασαν στο σημείο περισσότερα από πενήντα άτομα που με καδρόνια, λοστού, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα άρχισαν να αλληλοχτυπιούνται.

Η κατάσταση ήταν εκρηκτική και στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Ασφάλειας, του Τμήματος και ειδικοί φρουροί που προσπάθησαν να τους χωρίσουν και να τους απομακρύνουν .Κάποια στιγμή ακούστηκαν επαναλαμβανόμενοι κρότοι σαν πυροβολισμοί αλλά τελικά ύστερα αποδείχθηκε ήταν κρότου λάμψης. Οι αστυνομικοί στο χώρο της συμπλοκής βρήκαν και δύο μεγάλα μαχαίρια που έβγαλαν κάποιοι από τους τσιγγάνους.

Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί ο φερόμενος ως δράστης του εμπρησμού, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο των αντιποίνων. Τελικά δεν εμφανίστηκε κανείς στην περιοχή των Δικαστηρίων. Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος αύριο το πρωί.

Οι Αρχές γνωρίζοντας πως εδώ και λίγο καιρό προέκυψε διαμάχη μεταξύ των δύο οικογενειών, φοβούνται μήπως τα επεισόδια κλιμακωθούν και λαμβάνουν μέτρα για την αποτροπή τους, αλλά και τη διαφύλαξη των υπόλοιπων πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό πως όποιος περνούσε το πρωί έξω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο δρόμο του νοσοκομείου, κινδύνευε να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με απρόβλεπτες συνέπειες. Όπως έχει καταγραφεί και στο video του ilialive.gr από τα επεισόδια οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πρωτοφανούς αγριότητας.

Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί και δεν θα δοθεί συνέχεια.


Πρώτη ανάρτηση 09:06 26/11
Τελευταία ενημέρωση 15:52 26/11
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...