Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Στα σκαριά η κατασκευή κτιρίου για το Γεν. Λύκειο Λεχαινών απ’ τον Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης



Δελτίο Τύπου



Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες προκειμένου, με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, ν’ αρχίσει να λαμβάνει “σάρκα και οστά” η ανέγερση κτιρίου για το Γενικό Λύκειο των Λεχαινών.


Αν και το έργο αυτό έχει χαρακτηριστεί ζωτικής σημασίας για την Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτική Κοινότητα επί πολλά έτη βρισκόταν στην αφάνεια.

Με εντολή του Δημάρχου κ. Δημητρίου Αρβανίτη η κατασκευή των κτιριακών υποδομών ήλθε στο προσκήνιο και το έργο  βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ωρίμανσης με στόχο να ενταχθεί -σε συνεργασία με τον ΟΣΚ- στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί.

“Με συντονισμένες ενέργειες, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας καταφέραμε και ξεκολλήσαμε το έργο, το βγάλαμε από την αφάνεια, ώστε σε άμεσο χρόνο να μπορέσουμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατήσουμε την κατασκευή των κτιριακών υποδομών”, δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης.

Ορόσημο για την πορεία του έργου απετέλεσε η επιτυχής παρέμβαση του Δήμου στο ΣτΕ, συνεπεία της οποίας εκδόθηκε η υπ. αριθμόν 147/2012 απόφαση με την οποία αποχαρακτηρίστηκε ο χώρος από «γη υψηλής παραγωγικότητας».

Η ωριμότητα του έργου έχει υπερκαλυφθεί και τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης βρίσκεται σε αναμονή της δημοσίευσης σε ΦΕΚ του εγκεκριμένου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, στο οποίο είναι ενταγμένο το οικόπεδο που παραχωρείται.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κατόπιν σχετικών  αποφάσεων,  παραχωρεί οικόπεδο συνολικού εμβαδού 4.284,2 τετραγωνικών μέτρων   για την ανέγερση του Γενικού Λυκείου Λεχαινών.

Μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, ο Δήμος θα αποστείλει τον φάκελο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) προκειμένου να εντάξει την κατασκευή της σχολικής μονάδας στο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή της νέας σχολικής μονάδας θα συντελέσει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευτικής Κοινότητας των Λεχαινών και στο άμεσο μέλλον θα εξυπηρετήσει σε μέγιστο βαθμό το μαθητικό δυναμικό, το οποίο σύμφωνα με τη Β/θμια Εκπαίδευση Ηλείας έχει αυξητική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...