Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αμαλιάδα: Υπόθεση απάτης γιατρού σε βάρος ασφαλιστικού ταμείου


doc_syntagΕνώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε ακόμα ένας γιατρός στην Ηλεία αυτή τη φορά με αφορμή σύμφωνα με τις κατηγορίες, την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ,
εν αγνοία τους. Ο γιατρός από την περιοχή της Αμαλιάδας, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και άσκησε έφεση.

Εκτιμάται πως για την υπόθεση θα δοθεί συνέχεια στα Δικαστήρια της Πάτρας, για να δικαστεί τμήμα της υπόθεσης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αφορά και απάτη σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου από τους εμπλεκόμενους σε αυτή.

Ο γιατρός «επέλεγε» τους ασφαλισμένους ασθενείς του ΟΓΑ, βάση των παθήσεών τους, κυρίως άτομα που αντιμετώπιζαν κινητικές παθήσεις. Στα πιστοποιητικά που εξέδιδε συνιστούσε την χρήση επιθεμάτων.

Τα πιστοποιητικά των γνωματεύσεων έφταναν στα χέρια εταιριών από την Αχαΐα, που ακολούθως έστελναν εκπροσώπους τους, που ενημέρωναν τους ασθενείς πως μπορούν να ακολουθήσουν θεραπεία με τα προϊόντα τους, χωρίς να επιβαρυνθούν, αρκεί να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες οι εταιρίες θα εισέπρατταν τα χρήματα για τα επιθέματα από το ασφαλιστικό ταμείο, για λογαριασμό των ασθενών και τα τους παρέδιδαν τα υλικά. Ο ΟΓΑ πραγματοποίησε ελέγχους και έφτασε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...