Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Με υψηλές θερμοκρασίες και βροχές ξεκινά η νέα εβδομάδα - Επιστρέφει το κρύο από την Τετάρτη


omprelitsesΤοπικού χαρακτήρα και ασθενείς βροχές εκδηλώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, με τον υδράργυρο να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο
και τοπικά ξεπέρασε τους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και τις νυχτερινές ώρες τα θερμόμετρα δεν έπεσαν κάτω από τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός τη νέα εβδομάδα, ο οποίος θα κυλήσει με δύο "πρόσωπα", με φθινοπωρινό καιρό το πρώτο μισό και με χειμωνιάτικο το δεύτερο.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί μας ρωτούν για τις καιρικές συνθήκες που πιθανώς να επικρατήσουν. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε αυτή την στιγμή, είναι ότι μπορεί τα αριθμητικά προγνωστικά μοντέλα καιρού να μας δίνουν τα πρώτα στοιχεία -ενδείξεις-, ωστόσο δεν έχει κανένα νόημα να αναφερθούμε, καθώς δεν έχουν καμία προγνωστική ασφάλεια.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:
  • Ασθενείς βροχές την Δευτέρα 17/12. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.
  • Επιδείνωση την Τρίτη 18/12. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
  • Άστατος καιρός με σταδιακή βελτίωση την Τετάρτη 19/12. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση. Ενίσχυση βορείων ανέμων στο Ιόνιο.
  • Ηλιοφάνεια την Πέμπτη 20/12 με αρκετό κρύο κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
  • Πιθανώς παγετός το πρωί της Παρασκευής 21/12. Στοιχεία για νέα, πιθανώς σοβαρή, επιδείνωση από το βράδυ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Δευτέρα 17/12 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές, φαινόμενα τα οποία από το απόγευμα στην βόρεια κυρίως Ηλεία θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στα πεδινά στους 17 με 18  βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 11 με 12. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά, τοπικά 9 με 10 και κυρίως στα ορεινά.  Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 18/12  περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πτώση, στα πεδινά 15 με 16  βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 9 με 10. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά, τοπικά 9 με 10 και κυρίως στα ορεινά, σε μικρή πτώση το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 19/12, περιμένουμε άστατο καιρό με καταδιαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση, στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 8 με 9. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά, τοπικά 6 με 7 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 20/12, βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές, το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 13 με 14, στα ορεινά 8 με 9. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 5 με 6 στα πεδινά, τοπικά +2 με +3 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή 21/12, φαίνεται η μέρα να ξεκινά με καλό καιρό και τσουχτερό κρύο, τοπικός παγετός το πρωί. Από το βράδυ ένα νέο σύστημα φαίνεται να επιδεινώνει τον καιρό και πιθανώς με αρκετά ισχυρά φαινόμενα.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...