Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Ήπιος και ζεστός για την εποχή καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων


zestaxrΜετά την πρόσκαιρη χειμωνιάτικη μεταβολή του Σαββάτου, ο καιρός από την Κυριακή βελτιώνεται. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο την
εβδομάδα των Χριστουγέννων, με κορύφωση της θερμής αυτής εισβολής ανήμερα τα Χριστούγεννα και την δεύτερη ημέρα.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:
  • Βελτιωμένος καιρός και αρκετό κρύο τις πρωινές ώρες την Κυριακή 23/12.
  • Καλοκαιρία και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων 24-25/12
  • Διατηρείται ο ζεστός καιρός για την εποχή και την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων 26/12. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το απόγευμα.
  • Αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών την Πέμπτη 27/12. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
Την Κυριακή 23/12, περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια. Αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, 5 με 6 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, τοπικά +2 με +3  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 7 με 8. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Την Δευτέρα 24/12, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, 3 με 4 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, τοπικά ασθενή παγετό 0 με +1  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε αισθητή άνοδο θα ανέλθει στα πεδινά στους 16 με 17 βαθμούς, στα ορεινά 11 με 12. Οι άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς.
Τα Χριστούγεννα, περιμένουμε ηλιόλουστο και ζεστό καιρό κατά την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία το πρωί  3 με 4 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά +1 με +2  και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στα πεδινά 17 με 18, στα ορεινά 12 με 13. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Την Τετάρτη 26/12, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το απόγευμα. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά 5 με 6 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα πεδινά 17 με 18, στα ορεινά 12 με 13. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 27/12 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες, τοπικές, ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ωστόσο και πάλι θα ανέλθει σε υψηλές για την εποχή τιμές (15-16οC).

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...