Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πύργος: Σύλληψη γιατρού για παράνομες συνταγογραφήσεις


doc_syntagΚρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας παραμένει ένας γιατρός από τον Πύργο, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων η οποία έχει προκαλέσει
σάλο πανελλαδικά. Η υπόθεση εξετάστηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία που φέρονται να ζημιώθηκαν και προωθήθηκε στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω έρευνα για να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες που φτάνουν σε βαθμό κακουργήματος.


Ο Εισαγγελέας Πύργου αφού εξέτασε τα στοιχεία της υπόθεσης, παρέπεμψε τον γιατρό στην Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα του απαγγέλλονται σύμφωνα με τις κατηγορίες.

Χθες το πρωί ο γιατρός που φέρεται να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, στην οποία με βάση τις ίδιες πηγές, εμπλέκονται και άλλα άτομα, πέρασε το κατώφλι της Ανακρίτριας Πύργου. Αργά το μεσημέρι, συνοδεία των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει κρατούμενος τουλάχιστον έως τη Δευτέρα.

Οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή και άλλου ατόμου από το περιβάλλον του ιατρού, άμεσα συνεργαζόμενου μαζί του, προκειμένου να φανεί ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τουλάχιστον πέντε φαρμακοποιοί φέρονται να έχουν άμεση σχέση με το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων, που δρούσε στην περιοχή.

Με βάση την έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, γινόταν παρακράτηση φύλλων από το βιβλιάριο συνταγογράφησης ασθενών εν αγνοία τους και σε αυτά αναγράφονταν ακριβά φάρμακά με τους εμπλεκόμενους να καρπώνονται μεγάλα χρηματικά ποσά, ζημιώνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία. Πληροφορίες κάνουν λόγω για ποσά από 800.000 έως τρία εκατομμύρια ευρώ.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...