Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Συρία: Πολύνεκρη αεροπορική επίθεση έξω από αρτοποιείο


Φονική αεροπορική επιδρομή εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, χτυπώντας ανθρώπους που περίμεναν έξω από αρτοποιείο στην επαρχία Χάμα, στα κεντρικά, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα στην πόλη Χαλφάγια της κεντρικής επαρχίας Χάμα, όπου προελαύνουν το τελευταίο διάστημα οι αντάρτες.

Για εξήντα νεκρούς κάνει λόγο η μη κυβερνητική οργάνωση  "Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", που εδρεύει στο Λονδίνο, ωστόσο ορισμένες πηγές μιλούν για 200 νεκρούς, καθώς δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατά το  "Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", το καθεστώς εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές και σε άλλες πόλεις, όπως στη Σαφίρα, στα βόρεια, όπου σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, αλλά και στην πόλη Σάκμπα, λίγο έξω απ' τη Δαμασκό.

Οι αναφορές των ακτιβιστών δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, σημειώνεται ωστόσο πως η πόλη Χαλφάγια είχε περιέλθει πρόσφατα στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων για τον έλεγχο της στρατηγικής επαρχίας Χάμα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...