Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Hλεία: Κατάλληλος καιρός για γεωργικές εργασίες τις επόμενες ημέρες, με εξαίρεση το Σάββατο


Κατάλληλος στην εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών στην Ηλεία, θα είναι ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το βαρομετρικό χαμηλό που περιμένουμε
το Σάββατο φαίνεται να κινείται αρκετά πιο νότια, έτσι τα φαινόμενα δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αξιόλογα και θα εντοπίζονται κυρίως στη νότια Ηλεία. Η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη, έτσι την Κυριακή θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός. Ο τοπικός παγετός το πρωί της Παρασκευής και το πρωί της Κυριακής δεν φαίνεται να είναι έντονος.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Πέμπτη 20/12 περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, το πρωί 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά +1 με +2 βαθμούς Κελσίου και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 6 με 7. Οι άνεμοι βόρειοι 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 21/12, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα δώσουν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 με 1.000 μέτρα υψόμετρο. Τσουχτερό κρύο το πρωί, 3 με 4 στα πεδινά, τοπικά 0 ίσως -1 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 6 με 7. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, με στροφή σε νοτιοανατολικούς με σταδιακή ενίσχυση.

Tο Σάββατο 22/12, βροχές περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας. Φαινόμενα περισσότερα στα πιο νότια τμήματα του νομού. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές το πρωί στους 8 με 9 στα πεδινά και 3 με 4 στα ορεινά.  Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 5 με 6. Σε πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με στροφή σε βόρειους βορειοανατολικούς έως ισχυρούς 6 μποφόρ.
Την Κυριακή 23/12, περιμένουμε βελτιωμένο καιρό, με ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, με 3 με 4 στα πεδινά, τοπικά 0 ίσως -1 βαθμούς Κελσίου και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι θα ανέλθει στα πεδινά 12 με 13, στα ορεινά 6 με 7. Οι άνεμοι βόρειοι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Τα προγνωστικά μοντέλα είναι ιδιαίτερα ασταθή για το διήμερο παραμονή - ανήμερα των Χριστουγέννων 24-25/12, συνεπώς, για την ώρα, δεν μπορούμε να σας πούμε κάτι το οποίο δεν έχει καμία προγνωστική ασφάλεια.

Οι παραγωγοί
για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την προστασία της παραγωγής τους, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...