Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Χάβαρι Αμαλιάδας: Δεν είχαν καταλάβει τη φωτιά που έκαιγε στην αποθήκη

fotiaxavari1.JPGΤην τελευταία στιγμή, και μετά από τηλεφώνημα γειτόνισσας ότι η φωτιά έχει «τυλίξει» την αποθήκη του καταστήματος τους και φτάνει στο σπίτι τους,  αντελήφθησαν οι ιδιοκτήτες
fotiaxavari2.JPGσπιτιού στο Χάβαρι την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το βράδυ της Κυριακής. Η φωτιά ξεκίνησε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από ένα μικρό χώρο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη και στο οποίο υπήρχαν κυρίως άδεια χαρτόκουτα και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε καίγοντας αντικείμενα, μέχρι να την προλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας τη στιγμή που έκανε στάχτη τη τέντα της κατοικίας πάνω από το κατάστημα.

Ήταν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Κυριακής και η οικογένεια του Γιάννη και της Παναγιώτας Μαρινοπούλου, όπου η τελευταία διατηρεί μίνι – μάρκετ στον κεντρικό δρόμο του χωριού, βρίσκονταν στο σπίτι τους, που βρίσκεται πάνω από το μαγαζί.

Δεν άκουγαν τις φωνές λόγω της τηλεόρασης…

Τη στιγμή που ξέσπαγε η φωτιά πίσω από το μίνι – μάρκετ, στο χώρο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, ο κ. Γ. και η κα. Π. Μαρινοπούλου παρακολουθούσαν τηλεόραση σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού ο καθένας και δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.

Όπως ανέφεραν χθες στην εφ. «Πρωινή», έμαθαν αργότερα ότι τη φωτιά αρχικά είδαν κάποια παιδιά που περνούσαν, τα οποία άρχισαν να φωνάζουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Τη φωτιά τελικά είδε και μια γειτόνισσα, η οποία τηλεφώνησε στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έντρομοι άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού και είδαν τις φλόγες να έχουν αρχίσει να «τυλίγουν» και το σπίτι, γύρω από τη σκάλα, που βρίσκεται στο πλάι της αποθήκης.

«Αν ήταν πιο αργά θα καιγόμασταν»
Στο σημείο που είχε ξεσπάσει η φωτιά, κατάφερε να φτάσει ο κ. Μαρινόπουλος, ο οποίος πήρε ένα λάστιχο για να σβήσει τη φωτιά. Βλέποντας, ωστόσο, ότι στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, σταμάτησε, ενώ παράλληλα έφτασαν δύο οχήματα της Π.Υ. Αμαλιάδας, όπου και ξεκίνησε η κατάσβεση.

Δίπλα από την μικρή αποθήκη υπήρχε και η μεγάλη αποθήκη του καταστήματος και εάν υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση θα μπορούσε να έχει «τυλιχτεί» στις φλόγες όλο το κτίριο, σε μικρότερο χρόνο.

«Ήμασταν σπίτι, βλέπαμε τηλεόραση και δεν ακούγαμε τίποτα. Δεν ξέρω από τι έπιασε φωτιά. Φοβηθήκαμε πολύ. Θα μπορούσαμε να είχαμε καεί ζωντανοί. Τι να πω;…», είπε εμφανώς σοκαρισμένη η ιδιοκτήτρια κα Μαρινοπούλου.

Ότι αν ήταν πιο αργά ή κοιμούνταν θα καίγονταν, χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινόπουλος: «Ξεκίνησε από το σημείο που αφήνουμε χαρτόκουτα, τα έκαψε, έκαψε και μια ντουλάπα και το μοτέρ ενός ψυγείου και άρχισε να τυλίγει τους τοίχους του σπιτιού και την τέντα. Αν η φωτιά έφτανε στην κύρια αποθήκη, τέλος για εμάς. Αν ήταν πιο αργά και κοιμόμασταν, θα καιγόμασταν ζωντανοί…». Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...