Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΛΟΣ τα Λιμενικά Ταμεία Κατακόλου και Κυλλήνης. Γίνονται Α.Ε με μοναδικό μέτοχο το ΤΑΙΠΕΔ




ΤΕΛΟΣ τα Λιμενικά Ταμεία Κατακόλου και Κυλλήνης. Γίνονται Α.Ε με μοναδικό μέτοχο το ΤΑΙΠΕΔΠαρελθόν θα αποτελούν σε λίγες βδομάδες τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Κατακόλου και Κυλλήνης.

Με νομοσχέδιο που κατετέθη στην Βουλή, και έχει στην διάθεσή του το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, καταργούνται όλα τα Λιμενικά Ταμεία της Χώρας που λειτουργούσαν σαν ΝΠΔΔ.
ΤΕΛΟΣ τα Λιμενικά Ταμεία Κατακόλου και Κυλλήνης. Γίνονται Α.Ε με μοναδικό μέτοχο το ΤΑΙΠΕΔΤα λιμενικά Ταμεία, με την μορφή ΝΠΔΔ, όπως αυτά του Κατακόλου και της Κυλλήνης, δύνανται είτε να συγχωνευτούν μεταξύ τους προς τον σκοπό δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρίας, είτε να προσχωρήσουν σε ένα από τα Λιμενικά Δίκτυα και κύρια με το δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδας που θα αποτελείται απο τις Α.Ε της Πάτρας, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.
Η απόφασή τους πρέπει να ληφθεί εντός 6 μηνών.
Αν επιλέξουν την συγχώνευση, θα πρέπει να λειτουργούν με την μορφή Ανώνυμης Εταιρείας που οι μετοχές τους θα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Το ΤΑΙΠΕΔ εκπονεί μελέτη βιωσιμότητας των λιμένων, ήδη για το Κατάκολο βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένης εκπόνησης.
Ιδρύεται Διεύθυνση Αξιοποίησης και Ανάπτυξης Λιμένων με σκοπό την επιχειρησιακή υποστήριξη στις διαδικασίες ανάπτυξης επενδύσεων, αποκρατικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεων, παραχωρήσεων, συνεργασιών και συνεργειών με ιδιώτες.
iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...