Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Λεχαινά: Ημερίδα για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στο αγρο-διατροφικό σύμπλεγμα από την Επιμελητηριακή Εταιρία Ανάπτυξης Ηλείας


epimelitirio_ileias
Δελτίο Τύπου
Η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες στο αγρο - διατροφικό σύμπλεγμα, (πρωτογενής  παραγωγή και μεταποίηση) αποτελεί
το ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα της Ημερίδας  που πραγματοποιεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στα Λεχαινά,  η Επιμελητηριακή Εταιρία Ανάπτυξης Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Πρόκειται ακριβώς, για ένα επιλεγμένο θέμα, που απαιτούν οι νέες συνθήκες της αγοράς, εμφανίζει  αρκετά πλεονεκτήματα, δημιουργεί γόνιμο έδαφος  για οικονομική ανάπτυξη και αφορά περισσότερο  τους πολίτες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι άμεσα ή έμμεσα με τη γη…

Δεν είναι  τυχαίο άλλωστε που ο Επιμελητηριακός θεσμός έκρινε καλύτερο και αποφάσισε, η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει σε περιοχή του Ηλειακού κάμπου, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα και την ανάλογη συμμετοχή των ενδιαφερομένων κατοίκων.

Ηδη από πλευράς της Επιμ. εταιρίας εντείνονται οι διαδικασίες για τη σωστή προετοιμασία και την επιτυχία της Ημερίδας  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσουν σημαντικοί εισηγητές οι οποίοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους αλλά και τις προσωπικές τους εμπειρίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται καθηγητές Πανεπιστημίων, κορυφαίοι παράγοντες της Δημόσιας Διοίκησης κ.α. (τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν προσεχώς).

Το μεγάλο πλεονέκτημα

 Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, η καινοτομία είναι αυτή που θα δώσει πράγματι το μεγάλο  πλεονέκτημα μιας και η χώρα μας δεν έχει πλέον περιθώρια, παρά να συμπορευτεί με το διεθνές οικονομικό σύστημα.

Παράλληλα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, ότι το μοντέλο που κυριάρχησε μέχρι τώρα  οδηγήθηκε σε αποτυχία. Ετσι επιβάλλεται να ενημερωθούμε και βεβαίως να συμμετάσχουμε σε πρωτοβουλίες καινοτόμες που αφορούν στις νέες τεχνολογίες και ειδικά για τον τόπο μας, με εκείνες, που έχουν σχέση με τον αγρο- διατροφικό τομέα.

Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κράτους, της Περιφέρειας, του Νομού αλλά και των ίδιων των πολιτών, συνθέτουν  τον καμβά ενός μοντέλου, που θα πρέπει να κινείται συνεργατικά, με σύγχρονους όρους, όπου οι πολιτικές θα χαράζονται στηριγμένες στην τεκμηρίωση.

Στην Ημερίδα λοιπόν, θα αναπτυχθεί αναλυτικά, πώς η Ηλεία μπορεί να αξιοποιήσει την καινοτομία συνδέοντας  αυτήν με την χώρα και την  Ευρώπη. Με τον όρο αγροβιοτροφικό σύμπλεγμα ευνοούνται οι κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες, που δημιουργούνται από την πρωτογενή παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, τη μεταποίηση, τη συσκευασία, από το χωράφι στο ράφι, αλλά και την παρασκευή του φαγητού και την εστίαση ως διαδικασία.
Στο σύγχρονο κόσμο, το σύμπλεγμα αυτό, είναι συνδεδεμένο με τη διατροφή, την υγεία , τον πολιτισμό και τοποθετείται σε πρώτη προτεραιότητα για την Ευρώπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας : Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την ""ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ 2024 "" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” σ ας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε και να ευχηθούμε όλοι μαζί για