Ηλεία: Σημαντική ενίσχυση ανέμων, έως θυελλώδεις την Τρίτη -Σε περίοδο έντονης κακοκαιρίας από την Τετάρτη


mpofor

Η Ηλεία, ως περιοχή της δυτικής Ελλάδας, επηρεάζεται από τέτοιου τύπου ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από την Τετάρτη και μέχρι τουλάχιστον τις
αρχές της επόμενης εβδομάδας, η περιοχή μας θα πλήττεται από διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας με μεγάλα ύψη βροχής. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για εκδήλωση πλημμυρικών επεισοδίων.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:
  • Τρίτη 15/1: Θυελλώδεις ΝΑ 8 μποφόρ. Βροχές από το βράδυ. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, τοπικά 19 με 20οC
  • Τετάρτη 16/1: Βροχές και καταιγίδες, θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Άνεμοι ΝΔ 6-7 μποφόρ.
  • Πέμπτη 17/1 & Παρασκευή 18/1: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θερμοκρασία σε πτώση την Παρασκευή. Άνεμοι ΝΔ 6-7 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.
Την Τρίτη 15/1  περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς την Τετάρτη θα δώσουν βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί σε υψηλά επίπεδα 13 με 14 στα πεδινά, τοπικά  10 με 11 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά, τοπικά ίσως 19 με 20, 12 με 13 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ και στα χερσαία τμήματα, οπότε και απαιτείται προσοχή, από αργά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 16/1, περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πτώση λόγω των φαινομένων ως προς τις μέγιστες τιμές. Νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά, τοπικά  10 με 11 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι σε πτώση στους 14 με 15 στα πεδινά, 8 με 9 στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 17/1 και την Παρασκευή 18/1 περιμένουμε σοβαρή κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες Η θερμοκρασία σε πτώση από την Παρασκευή. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ