Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Πρόσκαιρη η βελτίωση του καιρού ως το μεσημέρι της Δευτέρας - Εκ νέου πολλές βροχές τη νέα εβδομάδα


Συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, κυρίως στα ημιορεινά- ορεινά. Σταδιακά το πρωί του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου
τα φαινόμενα σταμάτησαν και ο καιρός βελτιώθηκε.

Μικρή ανάπαυλα θα παρουσιάσει ο καιρός ως το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς η νέα εβδομάδα φαίνεται να κυλά και πάλι, με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, με πολλές βροχές, επιβαρύνοντας τα ήδη σοβαρά προβλήματα κατολισθήσεων και πλημμυρών στο νομό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα σοβαρότερα φαινόμενα φαίνεται να εκδηλώνονται κυρίως το δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας. Εξέλιξη την οποία θα βλέπουμε καθημερινά στις αναλυτικές προγνώσεις εδώ στο ilialive.gr.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:
  • Κυριακή 20/1: Πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Άνεμοι ΝΑ 5-6μποφόρ. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 17-18οC
  • Δευτέρα 21/1: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες το βράδυ. Πολύ ισχυροί ΝΑ 6-7 μποφόρ, αργότερα Ν-ΝΔ. Θερμοκρασία 17 με 18οC
  • Τρίτη 22/1: Ισχυρές καταιγίδες το πρώτο μισό. Άνεμοι ΝΔ 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε πτώση 14 με 15οC
  • Τετάρτη 23/1: Εκ νέου βροχές και καταιγίδες από το βράδυ. ΔΝΔ 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία 14 με 15οC.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Κυριακή 20/1 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα, τις πρωινές ώρες, για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα της Ηλείας. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 9 με 10 στα πεδινά, τοπικά  7 με 8 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά, 12 με 13 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Δευτέρα 21/1, αρχικά λίγες νεφώσεις, από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές και καταιγίδες, το βράδυ κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα νωρίς το πρωί 14 με 15 στα πεδινά, 8 με 9 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά, 12 με 13 στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ από το μεσημέρι νότιοι - νοτιοδυτικοί.

Την Τρίτη 22/1, περιμένουμε τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά, 8 με 9 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 14 με 15 στα πεδινά, αμετάβλητη 8 με 9 στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη 23/1, αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, το βράδυ ισχυρές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά, 8 με 9 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 14 με 15 στα πεδινά, αμετάβλητη 8 με 9 στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 5-6, από το βράδυ θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 24/1 και την Παρασκευή 25/1 περιμένουμε σοβαρή κακοκαιρία, με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...