Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Το χαλάζι έφερε το... τελειωτικό χτύπημα!



Ηλεία: Το χαλάζι έφερε το... τελειωτικό χτύπημα! Τη «χαριστική βολή» δέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγροτικές καλλιέργειες στην «καρδιά» της πεδινής Ηλείας, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που για περίπου μισή ώρα «μαστίγωνε» ότι έβρισκε στο πέρασμά της.
Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή από το Ρουπάκι έως και το Τραγανό, ενώ οι ζημιές σε κηπευτικά, εσπεριδοειδή και αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είναι ανυπολόγιστες. «Πληγωμένα» από το χαλάζι βγήκαν και πολλά σπίτια της περιοχής, ενώ όσες καλλιέργειες δεν καταστράφηκαν από το έντονο φαινόμενο, «έβρασαν» βυθισμένες στο χαλάζι που σε πολλά σημεία, μέχρι και χθες το μεσημέρι, δεν είχε λιώσει ακόμα!

Απόγνωση έπιασε τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής όταν, μετά τη χαλαζόπτωση, πήγαν στα χωράφια τους για να δουν εάν υπάρχουν ζημιές. Οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν? εικόνες καταστροφής, με τις καλλιέργειες των κηπευτικών να είναι ισοπεδωμένες και τα τσακισμένα φυτά να «βράζουν» μέσα στα χωράφια, που σχημάτιζαν ένα λευκό στρώμα σαν να έχει χιονίσει.



Με τη χρονιά να εξελίσσεται άσχημα εξαιτίας της ακαρπίας και των χαμηλών τιμών, τη «χαριστική βολή» από τη σφοδρή χαλαζόπτωση δέχθηκαν και τα εσπεριδοειδή στην ευρύτερη περιοχή του Τραγανού. Οι ζημιές όμως, δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτά!

Τεράστιες ζημιές όμως η σφοδρή χαλαζόπτωση προξένησε και σε όσα θερμοκήπια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις συνάντησε στο πέρασμά της.


Στάθης Πουλιάσης
(Stathisparis@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...