Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμασία για τα . . . "κεράσματα" από την Αμαλιάδα!


kernameamal1.JPGΞεκίνησε χθες η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ με κεντρικό τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο Αμαλιάδας, στις 15, 16 & 17 Φεβρουαρίου
και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, με τη σημαντική συμβολή βέβαια του δήμου Ήλιδας και του ΕΒΕ Ν.  Ηλείας.

Το Φεστιβάλ αποτελεί σημαντικότατο θεσμό στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και έχει σαν στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων καθώς και παρουσίαση καλαθιών από διάφορες περιοχές της χώρας μας, διαγωνισμό γαστρονομίας με προϊόντα των περιοχών, τοπικές συνταγές, έθιμα και γιορτές της Ελλάδας.

Παράλληλες ενότητες στα πλαίσια του Φεστιβάλ είναι η Γαστρονομία, Αγροτουρισμός, Ελληνική Κουζίνα, Καινοτομία, Δίκτυα Επιχειρηματικότητας, παιδικά εργαστήρια, νέες καλλιέργειες και διάφορα  event. Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν πολλά κεράσματα και προϊόντα τα οποία θα διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες.

Χθες στο Κλειστό Γήπεδο Αμαλιάδας βρέθηκε η εκπρόσωπος της εταιρείας του ευρωπαϊκού σχεδιασμού για την οργάνωση του φεστιβάλ κα Κωνσταντίνα Τζίφα, η οποία είχε συνεργασία με τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Ήλιδας κ. Βασίλη Καψή και υπαλλήλους του δήμου.

Η κα Τζίφα τόνισε ότι στόχος είναι προώθηση των τοπικών προϊόντων, ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στους σκοπούς είναι το φεστιβάλ να καταστεί ένας σημαντικός θεσμός, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο σε πόλεις της Ηλείας. Όπως γνωστοποίησε, θα δώσουν το «παρών» περίπου 50 σεφ και θα λειτουργήσουν περίπου 90 περίπτερα με διάφορα προϊόντα.
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...