Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Κατά τόπους ισχυρός παγετός το πρωί της Πέμπτης - Αλλάζει ο καιρός από την Παρασκευή


Γενικευμένος παγετός σημειώθηκε τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου και τοπικά ήταν ισχυρός
στην περιοχή της Ωλένης με -4.5 και στην Αμαλιάδα με -3.5 βαθμούς, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ιδιαίτερη προσοχή λόγω του ισχυρού παγετού θα πρέπει να δοθεί από τους αγρότες για την προστασία της παραγωγής τους, κυρίως αυτή την εποχή σε εσπεριδοειδή, τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, καθώς οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για, κατά τόπους, ισχυρό παγετό ακτινοβολίας έως -3oC με -4oC.

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή. Υποχωρεί ο παγετός και το κρύο, ωστόσο ο καιρός δεν θα είναι κατάλληλος για την εκτέλεση υπαίθριων γεωργικών εργασιών στην Ηλεία, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, λόγω βροχών.

Οι παραγωγοί
για πληροφορίες, σχετικά με την προστασία της παραγωγής τους, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό:

Την Πέμπτη 10/1, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με κατά τόπους ισχυρό παγετό νωρίς το πρωί. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και πιθανόν να βρέξει. Η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα πεδινά παγετός -1 με -2 και τοπικά ισχυρός -3 με -4. Στα ορεινά οι ελάχιστες τιμές θα είναι περίπου δύο βαθμούς υψηλότερες. Το μεσημέρι σε άνοδο θα ανέλθει στους 11 με 12 στα πεδινά και στα ορεινά 7 με 8. Το βράδυ ο καιρός θα "μαλακώσει". Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 11/1 και το Σάββατο 12/1, περιμένουμε νεφώσεις με κατά διαστήματα βροχές. Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο, νωρίς το πρωί 9 με 10 στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 14 με 15 στα πεδινά, 8 με 9 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 13/1 και την Δευτέρα 14/1, παροδικές νεφώσεις, βροχές από το βράδυ της Δευτέρας. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις ελάχιστες το πρωί της Κυριακής, με τοπικά ασθενή παγετό μηδέν βαθμούς, σε άνοδο την Δευτέρα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες. Οι άνεμοι την Κυριακή ασθενείς, σε ενίσχυση από το μεσημέρι της Δευτέρας σε νοτιοανατολικούς ισχυρούς 6 και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη 15/1 περιμένουμε βροχές, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις οι άνεμοι.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...