Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πυρπόλησαν καντίνα στην Αμαλιάδα!



Πυρπόλησαν καντίνα στην Αμαλιάδα!Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)


Μια στιγμή ήταν αρκετή για να γίνει στάχτη η ζωή του 28χρονου Θανάση Μανωλόπουλου από την Αμαλιάδα, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην καντίνα του, καταστρέφοντάς την ολοσχερώς και στερώντας στον ίδιο και την οικογένειά του το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα να επιβιώσει αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Τα πρώτα στοιχεία συνηγορούν ότι το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο, αλλά οφείλεται σε εμπρησμό και ήδη το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας και μέχρι χθες ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να συνέλθει από το σοκ, όταν αντίκρισε καμένη την καντίνα του.
Η καντίνα, με την οποία πήγαινε στις λαϊκές αγορές του Νομού, με την οποία μεγάλωσε ο 28χρονος και τα αδέλφια του και πριν ένα χρόνο πέρασε στα χέρια του, βρισκόταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι του, επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Αμαλιάδα.
Κανείς δεν άκουσε τίποτα και όταν αντιλήφθηκε την πυρκαγιά ένας γείτονας, ο οποίος τυγχάνει να είναι και πυροσβέστης, ήταν ουσιαστικά πολύ αργά.
Όπως ανέφερε ο κ. Μανωλόπουλος και σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, άγνωστος ή άγνωστοι γύρω στις 3 τα ξημερώματα, χρησιμοποιώντας ένα σφυράκι από αυτά που χρησιμοποιούνται για να σπάσουν τα τζάμια σε περίπτωση πυρκαγιάς, προφανώς έσπασαν το τζάμι της καμπίνας της καντίνας και πέταξαν μέσα εκρηκτικό μηχανισμό, υπολείμματα του οποίου βρέθηκαν στο όχημα, όπως βρέθηκε και λιωμένη η μισή λαβή από το σφυράκι.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την καμπίνα και σιγά- σιγά επεκτάθηκε και στο πίσω μέρος της καντίνας. Όταν έγινε αντιληπτή από τον γείτονα, ουσιαστικά είχε καεί ολοσχερώς η καμπίνα και αν και στο σημείο έσπευσαν οχήματα και πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, δεν μπόρεσαν να κάνουν και πολλά πράγματα και η ζημιά αγγίζει τις 20.000 ευρώ.
Πρόλαβαν ωστόσο τα χειρότερα, γιατί σε περίπτωση που έσκαγε η φιάλη υγραερίου που ήταν μέσα στην καντίνα, τότε η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη, αφού ακριβώς δίπλα βρίσκεται αποθήκη με χαρτικά και θα γινόταν ολοκαύτωμα ολόκληρη η γειτονιά.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...