Εξώδικο του ΚΤΕΛ Ηλείας στην Περιφέρεια - Στον "αέρα" η μεταφορά των μαθητών


metafora_eksodiko.JPGΤην χειρότερη χρονική στιγμή έρχεται η κορύφωση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΚΤΕΛ Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τις οφειλές και τη σύμβαση
που αφορούν στην μεταφορά των μαθητών. Χθες η διοίκηση του ΚΤΕΛ απέστειλε εξώδικό με Δικαστικό Επιμελητή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το θέμα αυτό, το οποίο και κοινοποίησε ακόμα στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Πάτρα.

Τι σημαίνει το εξώδικό; Το ΚΤΕΛ Ηλείας με την εξώδικη διαμαρτυρία ζητά και με τον πλέον επίσημο τρόπο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να τακτοποιήσει τις οφειλές της ως προς την εταιρία, που φτάνουν στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ από την άλλη ζητά να προχωρήσει η υπογραφή της νέας σύμβασης, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Στο εξώδικο η διοίκηση του ΚΤΕΛ καλεί την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να δώσει λύση στο πρόβλημα μέσα σε πέντε ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση το ΚΤΕΛ θα διακόψει την μεταφορά των μαθητών.

Αυτή η εξέλιξη αν τελικά δεν δοθεί λύση θα έρθει στη χειρότερη χρονικά στιγμή για τους μαθητές, στην καρδιά του χειμώνα όπου οι μαθητές θα κληθούν να αναζητήσουν άλλα μέσα για να φτάσουν στα σχολεία τους μέσα στο τσουχτερό κρύο.

«Επειδή παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις, αδιαφορείτε και μας αγνοείτε Διαμαρτύρομεθα έντονα και σας Καλούμε, να προβείτε εντός πέντε 5 ημερών στην τακτοποίηση της οφειλής καθώς και στην υπογραφή της σύμβασης μεταφοράς μαθητών, εντός της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, σύμφωνα με τον νόμο 4089/2012 όπως αυτός κύρωσε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013(Α' 171)», διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προβούμε στην διακοπή της μεταφοράς μαθητών ένεκα της άνω παράλειψη σας» αναφέρει χαρακτηριστικά η επίμαχη παράγραφος του εξώδικού που επιδόθηκε χθες.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ