Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Παραλίγο... ολοκαύτωμα 46χρονος στην Αμαλιάδα!




Παραλίγο... ολοκαύτωμα 46χρονος στην Αμαλιάδα!Ολοκαύτωμα κινδύνευσε να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 46χρονος στην Αμαλιάδα, όταν επεχείρησε να ανάψει το τζάκι του σπιτιού του και αντί να πάρουν φωτιά τα ξύλα, πήρε φωτιά ο ίδιος!

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, την ώρα που ο 46χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι του και θέλησε να ανάψει το τζάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τζάκι είχε βάλει χλωρά ξύλα ελιάς και παρά τις προσπάθειές του να τα ανάψει δεν τα κατάφερνε και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι πιο αποτελεσματικό, χωρίς να σκεφτεί όμως τις συνέπειες, που θα μπορούσαν να στοιχίσουν και την ίδια του ζωή.

Χρησιμοποίησε βενζίνη

Ο 46χρονος πήρε ένα μπιτόνι με βενζίνη που είχε στο σπίτι και έριξε
μικρή ποσότητα στα ξύλα που βρίσκονταν στο τζάκι, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανάψει την φωτιά. Μόνο που μαζί με τα ξύλα πήραν φωτιά και τα χέρια του, αφού λόγω της βενζίνης επήλθε ανάφλεξη.


Το ευτύχημα είναι ότι το τζάκι βρισκόταν ακριβώς δίπλα από την μπαλκονόπορτα του σπιτιού και ο 46χρονος πρόλαβε και πέταξε το μπιτόνι στο μπαλκόνι, το οποίο καιγόταν, και μαζί πετάχτηκε και ο ίδιος με τα χέρια του να καίγονται, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να καλεί σε βοήθεια τον  αδελφό του που διαμένει στο κάτω διαμέρισμα.
Γείτονες, όταν αντίκρισαν τη φωτιά στο μπαλκόνι νόμιζαν ότι καιγόταν ο 46χρονος και κάλεσαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας. Στο σημείο έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις πυροσβέστες, ενώ παράλληλα κλήθηκε και η αστυνομία και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.
Το ευτύχημα για τον 46χρονο είναι ότι πήραν φωτιά μόνο τα χέρια του και με τη βοήθεια του αδελφού του τα έσβησαν πολύ γρήγορα και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Οι γιατροί εκεί διαπίστωσαν ότι έφερε εγκαύματα μικρού βαθμού, του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και ο 46χρονος επέστρεψε στο σπίτι του.
Η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, είναι αμφίβολο πάντως εάν θα επιχειρήσει εκ νέου να ανάψει το τζάκι!

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...