Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Συνεχίζεται η κακοκαιρία σήμερα Σάββατο - Ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Πύργου Αγ.Χαραλάμπους


Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην περιοχή μας, μάλιστα το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου 2013, είχαμε και χιονοεκπλήξεις, με χιονοπτώσεις
σε χαμηλά υψόμετρα, περίπου πάνω από τα 650 μέτρα κυρίως στα ημιορεινά της Αρχ.Ολυμπίας, ωστόσο οι χιονοστρώσεις ξεκινούσαν αρκετά ψηλά πάνω από τα 900 μέτρα, όπως άλλωστε περιμέναμε.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο. Στην σημερινή πρόγνωση θα προσπαθήσουμε με ότι τελευταίο προγνωστικό στοιχείο διαθέτουμε, να δούμε αναλυτικά τις καιρικές συνθήκες που περιμένουμε την Κυριακή στην πόλη του Πύργου, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους, που μας ζητήσατε με αρκετά μηνύματά σας.

Πριν δούμε τον καιρό αναλυτικά, να σας πούμε, όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, περιμένουμε το βράδυ της Κυριακής 10/2 και το πρωί της Δευτέρας 11/2 σε χαμηλά υψόμετρα περίπου πάνω από τα 500 μέτρα, ωστόσο δεν φαίνονται ευνοϊκές συνθήκες για χιονοστρώσεις σε αυτά τα υψόμετρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού από την Δευτέρα 11/2 έως το μεσημέρι της Τρίτης 12/2, καθώς από το απόγευμα της Τρίτης ένα νέο σύστημα θα επιδεινώσει το καιρό της περιοχής μας, με θυελλώδεις νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες., φαινόμενα περισσότερα την Τετάρτη 13/2.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο 9/2, περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια περίπου πάνω από τα 850 μέτρα υψόμετρο τις πρωινές-βραδυνές ώρες, πάνω από τα 950 με 1.000 τις μεσημεριανές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και οι καταιγίδες πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές (ραγδαίες βροχές, ριπαίοι άνεμοι, χαλαζοπτώσεις).  Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 6 με 7 στα πεδινά και 2 με 3 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 11 με 12 στα πεδινά, στους 4 με 5 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ. (Κατα την εξέλιξη καταιγίδων οι εντάσεις για λίγο μπορεί να ανέβουν σημαντικά)

Την Κυριακή 10/2, ανήμερα εορτής Πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους
Σύμφωνα με τα πιο τελευταία στοιχεία, αναλυτικά στην πόλη του Πύργου περιμένουμε:

Ξημερώματα και νωρίς το πρωί της Κυριακής βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Γρήγορα όμως από τις προ μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα πρέπει να σταματήσουν και ο καιρός θα πρέπει να παρουσιάσει ύφεση. Νέος γύρος φαινομένων, βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ημιορεινά - ορεινά, περιμένουμε από το βράδυ μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Αν υπάρξει σημαντική αλλαγή των προγνωστικών στοιχείων θα σας ενημερώσουμε με νεότερη πρόγνωση.

Η παραπάνω εκτίμηση ισχύει και για τις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Χιόνια περιμένουμε περίπου πάνω από τα 850-900 μέτρα υψόμετρο και από το απόγευμα σε χαμηλά υψόμετρα πάνω από τα 700 μέτρα και μέσα στη νύχτα ακόμα χαμηλότερα. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 6 με 7 στα πεδινά και 2 με 3 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 10 με 11 στα πεδινά, σταθερά στους 3 με 4 στα ορεινά, σε πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, το πρωί δυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, από νωρίς το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Την Δευτέρα 11/2, περιμένουμε νωρίς το πρωί ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ημιορεινά - ορεινά πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 3 με 4 στα πεδινά και μηδέν με +1 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 10 με 11 στα πεδινά, στους 4 με 5 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο το πρωί βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη 12/2, περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν.  Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 3 με 4 στα πεδινά και μηδέν με +1 στα ορεινά, το μεσημέρι σε αισθητή άνοδο στους 15 με 16 στα πεδινά, στους 9 με 10 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...