Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Αγροτική σύνταξη στα 62


Σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με αντικείμενο το αγροτικό.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ασυνέπεια, αντιφάσεις και κινδυνολογία καθώς επίσης ότι πολιτεύεται με θόρυβο και κραυγές. «Δεν είναι θέατρο σκιών η πολιτική ούτε για να παίζετε με τον πόνο του κόσμου», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Είναι τόσο φοβερό αμάρτημα που είδατε τον Σόιμπλε και την Λαγκάρντ και τώρα βρίζετε εμένα για να εξιλεωθείτε»: ρώτησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η τρικομματική κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα αξιόπιστη και την κράτησε στο ευρώ όταν εσείς είχατε τον Τσάβες για σημαία σας. Ζήτησα στην πρωτολογία μου να μην υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια με τις καταλήψεις και τις επιθέσεις. Εσείς τί θα κάνετε θα διαπραγματευθείτε τα πάντα από την αρχή; πώς νομίζετε ότι πετύχαμε μείωση χρέους το Μάρτιο και δεύτερη μείωση τον Δεκέμβριο και χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία. Εσείς πώς θα διαπραγματευθείτε όταν εκφράζεστε απαξιωτικά για τους διεθνείς συνομιλητές σας;».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αντιφάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τη μία λέτε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και την άλλη ότι είναι το εθνικό μας νόμισμα. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τους όρους του μνημονίου πριν βουλιάξει η χώρα αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα σκίσω το μνημόνιο. Δεν είχα διαφωνήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις. Εμείς είπαμε ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και το κάναμε. Οι πόλεις μας αλλάζουν όψεις γιατί μειώνεται η παράνομη μετανάστευση, οι κουκουλοφόροι συλλαμβάνονται, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι λογοδοτούν. Εσείς μπορείτε να μας πείτε αν θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και ποιές δεσμεύσεις σας; εκείνα που λέτε εντός Ελλάδας ή εκείνα που λέτε εκτός Ελλάδας; εκείνα που λέγατε πριν από μερικούς μήνες ή αυτά που λέτε τώρα;».

Απάντησε όμως και στις προειδοποιήσεις του κ. Τσίπρα σε σχέση με την διαπλοκή αλλά και στις κατηγορίες του για περιφρόνηση της βουλής λέγοντας: «Δεν μασάμε από απειλές κ. Τσίπρα. Εσείς ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε όταν ζητάτε να μείνουν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου αδρανή; Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα και βρίσκομαι εκεί που πρέπει, η βουλή λειτουργεί και όταν πρέπει δίνω τις απαντήσεις που πρέπει. Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Μου λέτε ότι δεν έρχομαι στην Βουλή γιατί κι εσείς που έρχεστε νομίζετε ότι με την παρουσία σας αναβαθμίζετε την Βουλή;».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση ανέφερε: «Ξεπεράστε τις παιδικές ασθένειες δεν είσαστε σε αμφιθέατρο. Είπατε ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό. Την συνέντευξη του κ. Δραγασάκη την διαβάσατε. Είπε ότι δεν μπορεί αμέσως να αυξήσει τους μισθούς. Εσείς δεν λέγατε ότι θα καταργήσετε όλα αυτά με ένα άρθρο; τώρα είδατε το φως το αληθινό;».
 
Αναφέρθηκε και στις κατηγορίες για καταστολή: «Βουλευτής σας είπε ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν οι φύλακες με πυροβολισμούς στην προσπάθεια απόδρασης. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Αν δραπέτευαν τί θα λέγατε θα κατηγορούσατε την κυβέρνηση για ανικανότητα; Προστατεύατε τους κουκουλοφόρους τώρα προστατεύετε και τους βαρυποινίτες;». Τέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι όχι μόνο δεν θέλει τις επενδύσεις αλλά και ότι τις διώχνει.

Σύνταξη στα 62 χρόνια για τους αγρότες με 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή μίλησε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα.

Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους εμποδίζουν τις επενδύσεις στην χώρα καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τα φαινόμενα κοινωνικής βίας που αποθαρρύνουν τις επιχειρήσεις.

«Όλοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις από παντού, κάποιοι όμως ανώνυμοι κουκουλοφόροι πάνε το βράδυ και καίνε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να περάσει έτσι, δεν μπορεί να φανεί στον έξω κόσμο ότι έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς όμως έκανε ειδική αναφορά και στην απεργία των δημοσιογράφων την ημέρα της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας στην χώρα μας. «Για πρώτη φορά τέτοια έγινε τέτοια επίσκεψη εδώ και χρόνια. Κι όμως εκείνη την ημέρα έγινε ξεχωριστή απεργία ειδικά για την επίσκεψη από τα Μέσα Ενημέρωσης. Για να μην δει ο ελληνικός λαός την έμπρακτη στήριξη που πρόσφερε η Γαλλία στην Ελλάδα. Για να μην αντιληφθεί κανείς τη μεγάλη μάχη που δίνουμε και τα κέρδη που αποκομίζουμε για λογαριασμό ολόκληρης της χώρας».

Συνεχίζοντας την επίθεση ο κ. Σαμαράς ρώτησε: «Τι νόημα έχει να παλεύουμε να φέρουμε επενδύσεις όταν κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να τις διώξουν; κι όταν δεν μπορούν να τις εμποδίσουν επιδίδονται σε τρομοκρατία κατά των επενδυτών και καταστροφή των επενδύσεων; Αν αυτό δεν λέγεται εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά τότε τί ακριβώς είναι;». Ο πρωθυπουργός πάντως εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα σηκώσει την Ελλάδα στα πόδια της και ότι θα φέρει ανάκαμψη και θα την βγάλει από την κρίση.

Αναφερόμενος στο αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει απλή διαχείριση των αγροτικών αιτημάτων αλλά προχωρά σε μεταρρυθμίσεις. Είπε ότι ρυθμίζει το θέμα της αγροτικής πίστης μειώνοντας τις υποθήκες στο 120% της αξίας του δανείου που έχει απομείνει καθώς επίσης και τα κόκκινα χρέη των αγροτών με νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει ότι η γη θα παραμείνει στον αγρότη.

Μίλησε και για την αγροτική φορολογία λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στα μικρά αγροτεμάχια. Για το αγροτικό ρεύμα που είναι βασικό αίτημα των αγροτών είπε ότι θεσπίζεται το αγροτικό νυχτερινό ρεύμα ενώ ειδική επιτροπή θα εισηγηθεί την θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και με τακτοποίηση δεδομένων του κάθε αγρότη, ώστε να αντικατασταθεί το σημερινό σύστημα επιστροφής φόρου. Είπε ακόμη ότι περνάμε σε συνέργειες με άλλους τομείς όπως ο Τουρισμός με την προσφορά αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία.

Τέλος αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό των αγροτών λέγοντας ότι ενώ τα 67 είναι το γενικό όριο συνταξιοδότησης για όλους του Έλληνες για τους αγρότες θα υπάρξει ειδική ρύθμιση ώστε όποιος έχει 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών να μπορεί να βγαίνει στην σύνταξη στα 62.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...