Μεγαλειώδης κινητοποίηση-Τελευταία ευκαιρία ενάντια στην πρόθεση για χαριστική βολή στο ΤΕΙ, τον Πύργο και την Ηλεία!



Μεγαλειώδης κινητοποίηση-Τελευταία ευκαιρία ενάντια στην πρόθεση για χαριστική βολή στο ΤΕΙ, τον Πύργο και την Ηλεία! Ενώνουν τις φωνές τους το πρωί της Τετάρτης φορείς και πολίτες του Πύργου και δίνουν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση για το Σχέδιο «Αθηνά», που θέλει την κατάργηση των τμημάτων ΤΕΙ, με μια μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία που βάζει... λουκέτο στην πόλη.


Η κινητοποίηση είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αγωνιστούμε ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου, να καταστρέψει τα όνειρα και το μέλλον των φοιτητών που σπουδάζουν στα τμήματα ΤΕΙ αλλά και να δώσει τη χαριστική βολή στον Πύργο και την Ηλεία. Σ' έναν τόπο που τα τελευταία χρόνια βάλλεται όχι μόνο από τα φυσικά φαινόμενα -φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες  αλλά και από τις πολιτικές που ακολουθούνται, με τους εκάστοτε εκπροσώπους να αποδεικνύονται ανήμποροι να υπερασπιστούν τον τόπο μας.





Οι πολίτες δίνουν την απάντησή τους
Η ανακοίνωση του Σχεδίου «Αθηνά» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με φορείς και πολίτες να αναλαμβάνουν δράση για την ανατροπή του σχεδίου, όχι μόνο με παραστάσεις στο υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση του ΤΕΙ αλλά και με κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο. Την Τετάρτη, μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση του τελικού σχεδίου, δίνουν τη δική τους δυναμική απάντηση, κατεβάζοντας ρολά στην πόλη.
«Μπροστάρηδες» ο δήμος Πύργου με το Συντονιστικό Πολιτών Πύργου, το Εργατικό Κέντρο Πύργου και τον Σύλλογο Ε.Β.Ε Ηλείας. Δίνουν απεργιακό ραντεβού στις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου και καλούν φορείς, συλλόγους, εμπόρους, επαγγελματίες και απλούς πολίτες να δώσουν το παρών και να αγωνιστούν για τη διατήρηση του γνωστικού αντικειμένου των τμημάτων Πληροφορικής & ΜΜΕ και Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων, για την παραμονή των ΤΕΙ στην πόλη και για να μην ερημώσει η πόλη.






Ο δήμος Πύργου
Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις του από τη Δευτέρα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς, συλλόγους, πολίτες και φοιτητές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. «Καλούμαστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των φοιτητών των τμημάτων του Πύργου να σπουδάσουν το γνωστικό αντικείμενο που επέλεξαν και που θα πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει με αυτοτέλεια ώστε να διατηρεί την ισχύ του στην αγορά εργασίας. Και το δικαίωμα μιας κοινωνίας να ελπίζει και να αγωνίζεται για συνοχή και ανάπτυξη» είπε ο κ.Παρασκευόπουλος και κατέληξε ότι με τη συμμετοχή όλων στην απεργία «θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η κοινωνία μας είναι ενωμένη και αποφασισμένη να αγωνιστεί για τα δίκαιά της».
Στις κινητοποιήσεις συμπαρίσταται και συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πύργου με τον πρόεδρο Νίκο Ορφανό να απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη να δώσει το παρών στις κινητοποιήσεις για το καλό της πόλης.


Ενημέρωση από το Συντονιστικό
Από το βράδυ της Δευτέρας τα μέλη του Συντονιστικού Πολιτών Πύργου γέμισαν με αφίσες την πόλη και τα καταστήματα ενώ χθες το πρωί κατά ομάδες, αποτελούμενες από επαγγελματίες, εμπόρους, φοιτητές αλλά και απλούς πολίτες, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο καλώντας τον στις κινητοποιήσεις. Και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη «?υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από εμπόρους, επαγγελματίες και πολίτες που αύριο (σ.σ σήμερα) θα κλείσουν τα καταστήματά τους και θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Εμείς καλούμε τις δημόσιες υπηρεσίες να κλείσουν και όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για να βροντοφωνάξουμε να μην πάρουν το ΤΕΙ από τον Πύργο. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να ακούσουν τη φωνή μας αυτοί που πρέπει», σημείωσε ο Γιώργος Δούνιας.
Δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Εκτός από τους προαναφερθέντες, έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, οι Αυτοκινητιστές της περιοχής, το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν. Ηλείας που καλεί τα μέλη του 10:00 - 12:00 να κλείσουν τα καταστήματά τους και να παραστούν στην Κεντρική Πλατεία και άλλοι πολλοί που θέλουν να παραμείνει το ΤΕΙ στην πόλη.





Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων
Την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση τόνισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ε.Β.Ε Ν. Ηλείας Γιώργος Βασιλακόπουλος καλώντας τα μέλη του συλλόγου και όλους τους επαγγελματίες να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» όπως χαρακτηριστικά είπε. «?Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση που είναι το τελευταίο όπλο μήπως μπορέσουμε και σώσουμε το ΤΕΙ και τους φοιτητές που περιμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε, να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, να είμαστε παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να στείλουμε το μήνυμα εκεί που πρέπει για την άδική απομάκρυνση από τον Πύργο» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ενώ σχολιάζοντας την πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου να μη συμμετάσχει στην κινητοποίηση, δήλωσε χαρακτηριστικά «?Κανένας από εμάς δε θέλει «τσοπάνη» και όλοι μπορούμε, οι απλοί πολίτες και εργαζόμενοι, να αξιολογήσουμε τη σημασία που έχει αυτή η κινητοποίηση και το τι σημαίνει για την περιοχή μας η ύπαρξη του ΤΕΙ, και να πράξουν αναλόγως. Δε νομίζω ότι κάποιος θέλει καθοδηγητές να τον καθοδηγήσουν. Όλοι να σκεφτούμε τι διακυβεύεται και να πράξουμε αναλόγως».



Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)
Patrisnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ