Λύκειο Ανδραβίδας: Κατάληψη γιατί δεν βρίσκουν καθηγητή-συνοδό για την πενθήμερη εκδρομή!



Λύκειο Ανδραβίδας: Κατάληψη γιατί δεν βρίσκουν καθηγητή-συνοδό για την πενθήμερη εκδρομή!
«Λουκέτο» έβαλαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στο σχολείο τους οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας, όταν ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους ότι η πενθήμερη εκδρομή που προγραμματίζουν εδώ και καιρό, δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς δεν φαίνεται εφικτό να καλυφθεί η θέση του καθηγητή-συνοδού που λείπει!


Οι μαθητές αποφάσισαν να καταλάβουν το σχολείο, με τον διευθυντή τους ωστόσο κ. Αριστείδη Ραμαντά να ζητά πίστωση χρόνου, προκειμένου να λήξει το ζήτημα με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας.
Λίγη ώρα αργότερα οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι θα σταλεί συνοδός-καθηγητής για την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής από τη Διεύθυνση και έτσι οι μαθητές «έληξαν» την κατάληψή τους! Ωστόσο, οι μαθητές του σχολείου προειδοποιούν με ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις εάν στην πορεία τα δεδομένα «αλλάξουν».
«Πολλοί από τους καθηγητές μας, μας είπαν πως δεν θα πάθουμε και τίποτα εάν δεν γίνει η εκδρομή, αφού ούτε αυτοί έχουν πάει. Εμάς όμως αυτή η απάντηση δεν μας ικανοποίησε» είπε στο Patrisnews ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Χρήστος Ασημακόπουλος και συνέχισε: «Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να βρούμε πλέον συνοδούς καθηγητές καθώς κόπηκε κάποιο μικρό επίδομα που έπαιρναν για να καλύψουν και αυτοί τα έξοδά τους στην εκδρομή».
«Υπήρξε μια σκέψη να καλυφθούν τα έξοδα των καθηγητών από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ακόμα και να μας συνοδεύσει στην εκδρομή κάποια από τα μέλη του Συλλόγου, αλλά δυστυχώς η νομοθεσία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο» δήλωσε στο patrisnews η πρόεδρος του 5μελούς συμβουλίου της Γ1 τάξης Μαρία Καπατσούλια.
«Βρέθηκε σήμερα μια λύση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, να μας στείλει δηλαδή καθηγητή για να μας συνοδεύσει στην εκδρομή. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» είπε στο Patrisnews η ταμίας του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου Μαρία Αγραπίδη ενώ τέλος, ο γραμματέας του 5μελούς συμβουλίου Κωνσταντίνος Δημητρίου είπε: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως το θέμα έληξε και πως θα πάμε την εκδρομή μας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διαπραγματευτούμε και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ