Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Hλεία: Μαθήματα εθελοντισμού από τους μαθητές της Ανδραβίδας


Hλεία: Μαθήματα εθελοντισμού από τους μαθητές της ΑνδραβίδαςΣε μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και προσφοράς μετατράπηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας, με τους μαθητές του σχολείου να δίνουν συγκινητικό «παρών».



Η εθελοντική αιμοδοσία «φιλοξενήθηκε» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ανδραβίδας, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ συμμετείχαν δεκάδες μαθητές, καθηγητές και γονείς!
Από νωρίς το πρωί, που ξεκίνησε η εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείου τους, οι μαθητές της Γ? τάξης «αγκάλιασαν» την προσπάθεια και μέχρι νωρίς το μεσημέρι οι περισσότεροι είχαν «περάσει», για πρώτη φορά στη ζωή τους, από την καρέκλα του εθελοντή αιμοδότη!

«Σαν νέοι πρέπει να δώσουμε εμείς το καλό παράδειγμα» είπε στο patrisnews ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Χρήστος Ασημακόπουλος και συνέχισε: «Γνωρίζουμε τις ανάγκες και τις ελλείψεις που έχει η χώρα μας σε αίμα. Ελλείψεις που δεν θα υπήρχαν εάν ο κάθε ένας από εμάς έδινε αίμα έστω και μια φορά το χρόνο».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του πενταμελούς συμβουλίου της Γ1 τάξης Μαρία Καπατσούλια είπε: «Είναι η πρώτη φορά που δίνω σήμερα αίμα. Η διαδικασία δεν με τρομάζει, εξάλλου είναι και ο πατέρας μου εθελοντής αιμοδότης και αποφάσισα να δώσω αίμα γνωρίζοντας τις ανάγκες που έχει η χώρα μας, σε σημείο να εισάγουμε αίμα από την Ελβετία».
Μιλώντας στo patrisnews η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου κα. Χαραλαμπία Σαμπατζιώτη είπε: «Οι ανάγκες σε αίμα στη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται. Από την άλλη πλευρά όμως, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται και η εθελοντική αιμοδοσία. Είναι πολύ καλό να ξεκινά κάποιος να γίνεται εθελοντής αιμοδότης από αυτή την ηλικία καθώς τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας παντού, στο σπίτι τους, στο φιλικό τους περιβάλλον».
Τέλος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Μέμνων Κωνσταντίνου δήλωσε στο patrisnews: «Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, που έχουν να κάνουν με την Αγωγή Υγείας, την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τα Πολιτιστικά Θέματα, έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο εθελοντικές αιμοδοσίες στα σχολεία, με την βοήθεια των Νοσοκομείων του Πύργου και της Πάτρας. Η ανταπόκριση των μαθητών είναι πολύ μεγάλη ενώ την πρώτη θέση μέχρι στιγμής την κρατά το Λύκειο της Βάρδας, με 35 μονάδες αίμα πέρυσι και 32 φέτος. Πολύ μεγάλη όμως είναι και η συμμετοχή σήμερα των μαθητών της Ανδραβίδας ενώ στις 14 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουμε εθελοντική αιμοδοσία στο Λύκειο των Λεχαινών».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...