Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Χωρίς μεταβολή ο καιρός το πρώτο μισό της εβδομάδας - Επιστρέφει ο χειμώνας από την Πέμπτη


xorismetavoliΠολύ υψηλές θερμοκρασίες και σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης καταγράφηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη στην Ηλεία, με τον υδράργυρο την Κυριακή
να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου, λόγω θυελλωδών νοτιάδων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, χειμωνιάτικο φαίνεται να είναι το σκηνικό του καιρού παραμονή και ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους, εξέλιξη την οποία θα δούμε αναλυτικά σε επόμενες προγνώσεις.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της νέας εβδομάδας στην Ηλεία:
Δευτέρα 4/2: Αυξημένες νεφώσεις. Θερμοκρασία σε πτώση. Άνεμοι ΒΔ 4μποφόρ.
Τρίτη 5/2: Αυξημένες νεφώσεις. Θερμοκρασία σε άνοδο. Άνεμοι ΒΒΑ 5 μποφόρ.
Τετάρτη 6/2: Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ. Θερμοκρασία σε πτώση. Άνεμοι Δ-ΝΔ 6-7 μποφόρ.
Πέμπτη 7/2
: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία σε νέα πτώση. Άνεμοι ΝΔ 8 μποφόρ.
Παρασκευή 8/2: Βροχές. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Άνεμοι Δ 6 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σήμερα Δευτέρα 4/2, περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά, τοπικά 6 με 7 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά, 12 με 13 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Tην Τρίτη 5/2, αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 9 με 10 στα πεδινά, τοπικά 7 με 8 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά, 13 με 14 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, βόρειοι-βορειοανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Tην Τετάρτη 6/2, λίγες νεφώσεις, από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 9 με 10 στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά, 10 με 11 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, αρχικά ασθενείς από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 7/2, περιμένουμε κακοκαιρία, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 11 με 12 στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 13 με 14 στα πεδινά, 7 με 8 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, νοτιοδυτικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Παρασκευή 8/2, περιμένουμε βροχερό καιρό και χιόνια περίπου πάνω από τα 1.100. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα πεδινά τους 12 βαθμούς και τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί στο Ιόνιο έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...