Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πύργος: Κάτω τα χέρια απ' το ΤΕΙ - Πορεία στην πόλη - Κατάληψη στη ΔΟΥ - Αποδοκιμασία για τον πρόεδρο των εμπόρων (photos & video)


tei2aaaΜια από τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών στον Πύργο, ήταν η χθεσινή  των σπουδαστών και των φορέων της πόλης για την διατήρηση των τμημάτων ΤΕΙ.
Οι δράσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου, έξω από το δημαρχείο της πόλης που τελεί υπό κατάληψη.

Μίλησαν εκπρόσωποι φορέων όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου Βασίλης Στεργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Νίκος Παναγιωτακόπουλος, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού Πολιτών Χρήστος Δημόπουλος και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο οποίος και έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη πορεία.

Μια πορεία που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία και μέσω των οδών Λετρίνων, Ερμού, Αυγερινού, Κουρτίου έφτασε στην οδό Γερμανού. Εκεί έξω από το κατάστημα που διατηρεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θανάση Σκορδαλή, σταμάτησαν και εν χορώ τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας ανάμεσα στα άλλα "Σκορδαλή - Σκορδαλή δεν θα φύγει το ΤΕΙ".

Η πορεία συνεχίστηκε στις οδούς Ερμού, Πατρών, Μανωλοπούλου, οι συγκεντρωμένοι έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και συνέχισαν έως τη ΔΟΥ Πύργου, όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη για περίπου 20 λεπτά. Η πορεία συνέχισε προς την οδό Ρήγα Φεραίου, έξω απο το ΤΕΙ και επέστρεψε στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη του ΠΑΜΕ, ο σύλλογος Κομμωτών Ηλείας, οι σύλλογοι εργαζομένων στο δήμο Πύργου και στην Π.Ε. Ηλείας και άλλοι επαγγελματικοί φορείς.

Να σημειωθεί πως σε πολλά σημεία της πόλης τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά ή έκλεισαν για όση ώρα διήρκησε η κινητοποίηση...

Δείτε  το βίντεο με τις αποδοκιμασίες...
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...