Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Στο υπουργείο για την ύστατη μάχη οι σπουδαστές Πύργου και Αμαλιάδας – Μαζί και οι δήμαρχοι ( Νεότερη ενημέρωση 14:11)


tei_kleisto1aΜε σημαντική συμμετοχή ανεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα σπουδαστές από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, όπου μαζί με τους δήμαρχους των δύο πόλεων για τα ΤΕΙ. Ωστόσο χθες
ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα είχε μεταφέρει νωρίτερα την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας για το ΤΕΙ Πύργου.

Το νέο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων του ΤΕΙ στον Πύργο, θα έχει τρείς κατευθύνσεις. Την κατεύθυνση Πολιτισμού (όπου απορροφάται το τμήμα Μουσειολογίας), Τουρισμού και ΜΜΕ. Τρία δηλαδή αυτοτελή «τμήματα» τα οποία δεν θα είναι αλληλοεμπλεκόμενα, αλλά στο κάθε ένα από αυτά θα έχουν επιλογή εισαγωγής κάθε χρόνο 50 νέοι φοιτητές. Επιπλέον, στο νέο αυτό τμήμα θα υπάρχουν οχτώ (8) συνολικά καθηγητές (ΔΕΠ) ενώ στο Προεδρικό Διάταγμα που συντάσσεται και αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς, θα αναλύεται και το ζήτημα της μεταβατικότητας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους απρόσκοπτα μέχρι και το πτυχίο, οι σπουδαστές των δυο υπό συγχώνευση τμημάτων. Οι τρεις αυτές κατευθύνσεις, θα τεθούν σε εφαρμογή από το α’ εξάμηνο του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το αίτημα των σπουδαστών και της τοπικής κοινωνίας του Πύργου, είναι η παραμονή των δυο τμημάτων ΤΕΙ με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο και σε καμία περίπτωση η ένταξη τους σε ένα νέο τμήμα αμφίβολης βιωσιμότητας.

Συναντήσεις στο ΥΠΑΙΘΠΑ

Εξάλλου, χθες, διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, είχαν ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος. Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά» εκθέτοντας ταυτόχρονα σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία του νέου τμήματος που δημιουργείται.

Οι σπουδαστές του Πύργου ανεβαίνουν με τρία λεωφορεία που έχει μισθώσει ο δήμος, ενώ της Αμαλιάδας θα είναι ολιγομελής αποστολή.

Οι σπουδαστές θα βρίσκονται και πάλι στην Αθήνα την Πέμπτη για το Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Νεότερη ενημέρωση 14:11

Με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκαν οι δύο δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας και τριμελής επιτροπές εκπροσώπων σπουδαστών από τα δύο ΤΕΙ.

Για την Αμαλιάδα πιθανότατα θα δοθεί η δυνατότητα της κατεύθυνσης επιπλέον από αυτές που ανακοινώθηκαν για τους σπουδαστές των τμημάτων που πρόκειται να φύγουν από την πόλη.

Για το ΤΕΙ Πύργου, σε ότι αφορά τη Μουσειολογία, υπάρχουν δύο πιθανές εκδοχές, καθώς δεν ξεκαθαρίστηκε πλήρως τι από τα δύο θα γίνει. Θα παραμείνει στο νέο τμήμα είτε μόνο ως κατεύθυνση, είτε και μέσα ση σύνθετη ονομασία του νέου τμήματος.
Για την Πληροφορική και ΜΜΕ, δίδεται η δυνατότητα μεταβατικότητας έως το 2018, κάτι που σημαίνει πως οι σπουδαστές μπορούν να αποφοιτήσουν από τον Πύργο.

Έχουν όμως τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να ενταχθούν σε κάποια από τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, ή να μεταφερθούν στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στην Πάτρα.

Οι σπουδαστές κατέθεσαν τις προτάσεις από την πλευρά τους και αφού συζητηθεί συνολικά το θέμα στην ηγεσία θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...