Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη - Στοιχεία για το τριήμερο της Κ.Δευτέρας – αναλυτική πρόγνωση


Η πρώτη ουσιαστικά ανοιξιάτικη ημέρα ήταν η Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 23 βαθμούς Κελσίου στην Αμαλιάδα, σύμφωνα το
δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία. Πάντως, από το απόγευμα οι νεφώσεις που αναπτύχθηκαν κατάφεραν και έδωσαν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές.

Βαθμιαία μεταβολή περιμένουμε από την Τετάρτη, με ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή. Η
θερμοκρασία από την Παρασκευή θα παρουσιάσει εντυπωσιακή πτώση και το Σάββατο περιμένουμε χιόνια πιθανόν σε χαμηλά υψόμετρα.

Κανένα πρόβλημα με τον καιρό δεν θα αντιμετωπίσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί. Όπως όλα δείχνουν, με καλό καιρό θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα.


Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:


Την Τετάρτη 13/3 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, από το μεσημέρι θα δώσουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά και στα ορεινά 7 με 8, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά, 12 με 13 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί σε σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 14/3, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, φαινόμενα τα οποία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 13 με 14 στα πεδινά και στα ορεινά 8 με 9, το μεσημέρι στους 19 με 20 στα πεδινά, 13 με 14 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 15/3, περιμένουμε βροχές και πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Χιόνια από το μεσημέρι στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 13 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Tο Σάββατο 16/3, περιμένουμε κατά περιόδους μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε χαμηλό υψόμετρο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 12 στα πεδινά, 3 με 4 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βελτιωμένος καιρός φαίνεται να επικρατεί την Κυριακή 17/3 και την Καθαρά Δευτέρα 18/3, με τσουχτερό κρύο κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί την Κυριακή. Σε αισθητή άνοδο η θερμοκρασία την Κ.Δευτέρα.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...