Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Χαραμάδα ελπίδας για τη 44χρονη από την Αγία Μαύρα!


Ελπίδα γέμισε την 44χρονη γυναίκα από την Αγία Μαύρα που είδε τη ζωή της να καταστρέφεται όταν πριν από περίπου εννέα χρόνια προσβλήθηκε από εγκεφαλίτιδα, με αποτέλεσμα να παραλύσει, το έγγραφο που απέστειλε ο δήμος Πηνειού σύμφωνα με το οποίο ανοίγει ξανά ο δρόμος για την καταβολή επιδόματος από την Πρόνοια.
Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με εκτεταμένο ρεπορτάζ αρχές της εβδομάδας η Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση περιγράφοντας τις συνθήκες εξαθλίωσης που βιώνει καθημερινά καθώς εδώ και μερικούς μήνες δεν έχει καμία πηγή εσόδων.

Κάθε μήνα καλείται να πληρώσει περισσότερα από 100 ευρώ για να αγοράσει τα φάρμακα που χρειάζεται, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα για φαγητό καθώς τα καταστήματα της περιοχής έχουν σταματήσει την πίστωση. Το χρηματικό ποσό των 313 ευρώ που αντιστοιχεί στο επίδομα της πρόνοιας, δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν, ωστόσο με τα χρέη να την έχουν πνίξει και τα ντουλάπια να είναι άδεια φαντάζουν ως μοναδική διέξοδος για να καταφέρει τουλάχιστον να επιβιώσει.

Η άτυχη γυναίκα στηρίζεται μέχρι σήμερα στη φιλανθρωπία της τοπικής κοινωνίας που της προσφέρει τρόφιμα, ενώ πλέον κινδυνεύει να μείνει και χωρίς ρεύμα καθώς ο τελευταίος λογαριασμός της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ξεπερνά τα 400 ευρώ. Χρήματα που είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει. Η Νίκη Παπασπαλιάρη αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ζητώντας παράλληλα από όλους τους αρμόδιους φορείς να τη βοηθήσουν οικονομικά, ώστε να μπορέσει να μεταβεί στη Βουλγαρία και να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία που πιθανότατα θα λύσει το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...