Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Καζάνι που βράζει το Νοσοκομείο Πύργου για τις εφημερίες


nosokomeio1aΈνα βήμα πριν την έκρηξη, βρίσκονται και οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να συνταχθούν με την απόφαση της Ομοσπονδίας τους και να σταματήσουν
τις εφημερίες μέσα στο Μάρτιο διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Την Δευτέρα το μεσημέρι η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία και θα αναφερθεί στα προβλήματα που παρουσιάζει και το «Ανδρέας Παπανδρέου» εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού αλλά και αναλώσιμων υλικών, όπως επίσης και για το σοβαρό θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών.

Μάλιστα, σε Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου αναμένεται να θέσει προς συζήτηση την πρόταση της ΟΕΝΓΕ για την απόσυρση των προγραμμάτων εφημέρευσης του Μαρτίου δεδομένου ότι παραμένει ακόμα αμφίβολο κατά πόσο οι γιατροί θα πληρωθούν όλα όσα τους χρωστούν.

«Η Γενική μας συνέλευση είναι αυτή που θα αποφασίσει πως θα αντιδράσει απέναντι στο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τις δεδουλευμένες εφημερίες και τις γενικότερες περικοπές. Ταυτόχρονα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο απόσυρσης των προγραμμάτων εφημερίας όπως προτείνει η Ομοσπονδία μας» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου Κοσμάς Αλεξίου.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ οι γιατροί του ΕΣΥ παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες για τις τακτικές και οκτώ μήνες για τις πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησαν ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν το μισθό τους να εξαερώνεται από τις περικοπές του 3ου μνημονίου και την αυξημένη παρακράτηση φόρου.

«Μάλιστα όσο περνά ο καιρός καθίσταται ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οριστικά απλήρωτες οι εφημερίες Νοεμβρίου 2012, ενώ η υπουργική απόφαση κατανομής κονδυλίων για τον Δεκέμβριο 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 ανακαλείται και διορθώνεται «λόγω λαθών», χωρίς όμως να εκταμιεύονται κονδύλια».

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη συνολική κατάσταση στο Νοσοκομείο τους και προχωρώντας σε κάθε ενέργεια που η Συνέλευση κρίνει πρόσφορη.
Κική Κολοβέρου
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...