Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πύργος: Η ΣΕΤΤΗΛ γίνεται το πρώτο «πράσινο» στρατόπεδο!



Πύργος: Η ΣΕΤΤΗΛ γίνεται το πρώτο «πράσινο» στρατόπεδο!
Tο πρώτο στρατόπεδο για το οποίο θα υλοποιηθεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Πράσινα Στρατόπεδα» θα είναι η ΣΕΤΤΗΛ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι η βουλευτής, Διονυσία ? Θεοδώρα Αυγερινοπούλου η οποία είχε συναντήσεις με εκπροσώπους συλλόγων αλλά και στελέχη του στρατοπέδου στον Πύργο.


Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της η κ. Αυγερινοπούλου, το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, πρόκειται να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί με αρκετά εκατομμύρια ευρώ καθώς αναμένεται να γίνουν επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα αλλά και στην πράσινή ανάπτυξή του και σημείωσε πως το πρόγραμμα αυτό αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την υλοποίηση προγράμματος γεωθερμίας, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του ίδιου του κτηρίου της ΣΕΤΤΗΛ.

Επίσης μίλησε ακόμα και για περιβαλλοντικά προγράμματα που θα μπορούν να υλοποιηθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.


Αξίζει να σημειωθεί πως στις 20 Μαρτίου αναμένεται κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα μετρήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στρατοπέδου έτσι ώστε να προχωρήσει η μελέτη και η υλοποίηση του προγράμματος. Μάλιστα, η κ. Αυγερινοπούλου τόνισε πως μέσα στο 2013 πρόκειται να γίνει η μελέτη και από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...