Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Κάγκελα παντού . . . - Σιδηρόφρακτες παρελάσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα


kagkela1Σε επαγρύπνηση βρίσκεται και αυτή την εθνική επέτειο η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ενόψει της διεξαγωγής της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Το κλίμα για άλλη μια φορά είναι 
έκρυθμο στην κοινωνία, σε μια περίοδο που φορτίζει ακόμα περισσότερο η κατάσταση στην Κύπρο, αλλά βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων οι σπουδαστές στο ΤΕΙ. Μάλιστα αυτή τη φορά η παρέλαση όχι μόνο στον Πύργο, αλλά και στην Αμαλιάδα θα είναι σιδερόφρακτες. Στόχος όμως όπως αναφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας είναι η ασφαλής και ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο, όσο και στην Αμαλιάδα.

Τα επεισόδια που είχαν γίνει πρόπερυσι την 28η Οκτωβρίου στον Πύργο, αποτελούν αυτό που θέλουν να αποφύγουν στην Α.Δ. Ηλείας και να διεξαχθεί η παρέλαση χωρίς παρατράγουδα, πάση θυσία. Οι Αρχές στον Πύργο δεν περιμένουν ανακοινώσεις από το τους χώρους των σπουδαστών, των αγανακτισμένων και των σωματείων για να λάβουν τα μέτρα τους για τη Δευτέρα.  Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα στηθεί εξέδρα στη συμβολή της οδού Μανωλοπούλου με την οδό Γρηγορίου Ε’ αλλά το πιθανότερο και πάλι είναι οι επίσημοι να βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος και τα σχοινιά που τοποθετούνταν συνήθως  για να συγκρατήσουν τον κόσμο στο πεζοδρόμιο, θα αντικατασταθούν και πάλι από μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Δύο σειρές από τα κάγκελα θα τοποθετηθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο ύψος που θα σταθούν οι επίσημοι, εκατέρωθεν της οδού, υπό το φόβο αντιδράσεων ή επεισοδίων. Αναμένεται στα ίδια σημεία, αλλά και σε όλο το μήκος της παρέλασης να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο. Επίσης ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας θα αποκλείσει τις διόδους στην οδό Γρηγορίου Ε’ τόσο την πλευρά της 28ης Οκτωβρίου, όσο και στην οδό Τ. Πετροπούλου.

Τα κάγκελα προέρχονται από τον εξοπλισμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και φυλάσσονται στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ. Όλο το διαθέσιμο υλικό θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο της παρέλασης για να αποφευχθούν τα έκτροπα. Εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και τρόποι αντιμετώπισης επεισοδίων και όλοι εύχονται η παρέλαση να διεξαχθεί ομαλά χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Βέβαια κανείς δεν ξέρει ποιες αντιδράσεις θα υπάρξουν από κόμματα όπως συνέβη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πέρυσι και από τις εθνικιστικές οργανώσεις όπως συνέβη την 28η Οκτωβρίου του 2011 με τη ρήψη φεϊγ βολάν από την ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Μανωλοπούλου.

Για όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας υπό τον Ταξίαρχο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, όπου οι διοικητές των υπηρεσιών επιφορτίστηκαν με αρμοδιότητες για τις δύο παρελάσεις, αλλά και κατά τόπους όπου εκτιμηθεί ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος επεισοδίων. Δόθηκαν εντολές προς όλους και παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης και διάταξης δυνάμεων για τν αποφυγή πιθανών εντάσεων.
ilialive.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...