Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Με θυελλώδεις ανέμους και ζεστό καιρό η παρέλαση – αναλυτική πρόγνωση

parelasiΑισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και βαθμιαία ενίσχυση νοτιοανατολικών ανέμων περιμένουμε σήμερα Κυριακή. Οι αραιές νεφώσεις που επικρατούν
σταδιακά θα πυκνώσουν, με παράλληλη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Την 25η Μαρτίου, δεν φαίνεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις τις πρωινές και προ μεσημβρινές ώρες, καθώς φαινόμενα βροχές κτλ. περιμένουμε μετά το μεσημέρι και κυρίως από το βράδυ. Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι, που θα φτάνουν και στα χερσαία τμήματα τα 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι θα εκτοξεύσουν τον υδράργυρο στους 23 με 24, δεν αποκλείεται τοπικά ακόμα και 25 βαθμούς Κελσίου.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις και σκόνη. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν αρχικά τοπικές ασθενείς βροχές, φαινόμενα τα οποία το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 17 με 18 στα πεδινά και στα ορεινά 11 με 12, το μεσημέρι στους 23 με 24, πιθανόν τοπικά 25 στα πεδινά , 16 με 17 στα ορεινά, σε πτώση από το απόγευμα. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς στα 6 με 7 μποφόρ. Σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ θα πνέουν το πρώτο μισό της ημέρας και στα χερσαία τμήματα.

Την Τρίτη 26/3, περιμένουμε κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά και στα ορεινά 8 με 9, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά, 9 με 10 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη 27/3, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με κατά περιόδους λίγες τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 11 με 12 στα πεδινά και στα ορεινά 7 με 8, το μεσημέρι στους 16 με 17 στα πεδινά, 11 με 12 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 28/3 και την Παρασκευή 29/3 δεν προβλέπονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα ανέλθει σε τιμές άνω των 20oC. Άνεμοι σε νέα ενίσχυση, νοτιοανατολικοί 7-8 μποφόρ την Παρασκευή. 

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 460 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...