Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Ποιος θα πρωτο-παρελάσει . . . ; Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ.

parelasi1a.JPGΟ πονοκέφαλος καλά κρατεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για την εξέλιξη της σημερινή παρέλασης σε Πύργο και Αμαλιάδα κυρίως για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.
Φόβοι που έχουν να κάνουν με το «επαναστατικό» κλίμα που προσδίδει η ημέρα και τους τρόπους αντίδρασης κοινωνικών ομάδων μέσα από την παρέλαση.


Τα κάγκελα έχουν πάρει από νωρίς τη θέση τους στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο και πλέον οι Αρχές ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή έκβασή της.

«Αγκάθι» αποτελεί για την Αστυνομία η ανακοίνωση – κάλεσμα μέσω των social media για κινητοποίηση στο χώρο της παρέλασης από τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου και πολίτες που θα έχουν προσυγκέντρωση στο 2ο Λύκειο στις 10:30, όπως αναφέρει και η πρόσκληση.

Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει κινητοποίηση ώστε να μην περάσει κάποια ομάδα τέτοια στην παρέλαση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα είναι ο όγκος της, ή σε πόσες μικρότερες ομάδες μπορούν να διασπαστούν και από ποια σημεία θα περάσουν στην παρέλαση.

Από την πλευρά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην προηγούμενη παρέλαση στον Πύργο, έκαναν δυναμική εμφάνιση τα μέλη τους στο τέλος της παρέλασης, επισήμως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για κινητοποίηση. Όπως και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως εκτιμάται πως θα βρεθούν στο πλευρό των σπουδαστών και των πολιτών που θα θελήσουν να διαδηλώσουν.

Το αν υπάρξουν δράσεις από τον εθνικιστικό χώρο – όπως έχει συμβεί στο παρελθόν – επίσης παραμένει άγνωστο.

Το σίγουρο είναι πως η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αναπληρωτή ΠΑΙΘΠΑ Κώστα Τζαβάρα και πως δεν έχει στηθεί εξέδρα για τους επίσημους. Μια πιθανή επιδείνωση του ήδη άσχημου καιρού ίσως να ματαιώσει την παρέλαση.

Και στην Αμαλιάδα όπου τα πράγματα είναι συνήθως ήρεμα και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό, παραμένει άγνωστο αν οι σπουδαστές πραγματοποιήσουν κάποια κινητοποίηση. Ωστόσο και εκεί οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα, για να αποφευχθούν «παρατράγουδα».
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...