Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Αμαλιάδα: Σκληραίνουν τη στάση τους οι σπουδαστές


foitites_amal2.JPGΤο έγγραφο που αναζήτησε και δημοσίευσε το ilialive.gr – αποκλειστικά – σχετικά με τη νέα δομή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την τύχη των τμημάτων της Ηλείας, βάζει «φωτιά»
στην πόλη της Αμαλιάδας και στο χώρο των σπουδαστών. Με βάση αυτό και με μια σχετικά καθυστερημένη αντίδραση αντιλήφθηκαν πως τμήμα του ΤΕΙ Αμαλιάδας κόβεται στα δύο, μεταξύ Πάτρας και Μεσολογγίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις σπουδές των σπουδαστών. Και χαρακτηρίζεται το λιγότερο και επί τω… κομψότερον ψευδεπίγραφη, αλλά και προκλητική, διότι το έγγραφο που φαίνεται ότι η απέκρυψε η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας, άλλα αναφέρει σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά».

Το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου, αλλά βάση τους αριθμού πρωτοκόλλου φαίνεται να έχει εκδοθεί κάποιες ημέρες αργότερα αναφέρει πως
διοχετεύονται όλοι  οι σπουδαστές της Αμαλιάδας στο τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων & Οργανώσεων ΤΕΙ Μεσολογγίου!

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κωδικούς που γνωστοποιήθηκαν προ ημερών μέσω του σχεδίου «Αθηνά» διαφαίνεται ότι υπάρχει η επιλογή – ανάλογα το αντικείμενο – μεταξύ Πάτρας και Μεσολογγίου, όχι ότι αυτό διευκολύνει τους σπουδαστές, που πέραν της υποβάθμισης των σπουδών τους, έρχονται αντιμέτωποι και με την κοροϊδία που δέχονται από την διοίκηση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ενώ ο σχεδιασμός και οι τελευταίες ανακοινώσεις που προκάλεσαν την αγανάκτηση των σπουδαστών μιλούσαν για δύο δυνατότητες για τη συνέχιση των σπουδών τους, η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας ουδέποτε ενημέρωσε για το έγγραφο που είχε λάβει πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με το οποίο μια θα ήταν η δυνατότητα και αυτή το Μεσολόγγι.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες ανακοινώσεις οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν «Διοίκηση Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων & Οργανώσεων ΤΕΙ Μεσολογγίου» και «Μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ με κατευθύνσεις: «Μηχανικοί Δικτύων», «Μηχανικοί Η/Υ» και «Μηχανικοί Λογισμικού», με έδρα την Πάτρα.

Ακόμη και εάν τελικά ισχύσει αυτό που ανακοινώθηκε… επίσημα και προ ημερών, η όλη κατάσταση καταδεικνύει το παρασκήνιο και τον εμπαιγμό που διαδραματίζεται στις αγωνίες των σπουδαστών, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να δεχτούν ούτε τα τελευταία ανακοινωθέντα περί δύο επιλογών.

Διαδήλωση συμπαράστασης το απόγευμα στην πλατεία

Σήμερα στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, οι σπουδαστές της Αμαλιάδας πραγματοποιούν διαδήλωση, όπως αποφάσισαν και κατά την συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Δίπλα τους έχουν τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και χθες ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Παπαδάτος έκανε κάλεσμα σε όλους τους εμπόρους και επαγγελματίες και τους πολίτες της Αμαλιάδας για συμπόρευση  σε αυτόν τον αγώνα ζωής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Ε.Π.Δ.Ο. στην Αμαλιάδα, το οποίο και επέλεξαν.

Όπως γνωστοποίησαν οι σπουδαστές εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, μετά τη διαδήλωση θα ακολουθήσει καθιστική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της πόλης.

Η επιστολή των σπουδαστών προς τους πολίτες

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ,  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις απώλειες που πρόκειται να υποστεί η Πόλη σας και η Πόλη που μας φιλοξένησε τόσα χρόνια από την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». Θεωρούμε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ως ισχύον, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο τα μηχανογραφικά δελτία για το 2013-2014.

Σύμφωνα λοιπόν, με το μηχανογραφικό δελτίο στην Αμαλιάδα θα υπάρξει το νεοσύστατο τμήμα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ με μόλις 150 εισακτέους. Με συνέπεια το Ε.Π.Δ.Ο(Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία) να καταργηθεί μετά από δέκα(10) χρόνια λειτουργίας με 1800 εγγεγραμμένους φοιτητές, εκ των οποίων οι 780 είναι ενεργοί.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Αμαλιάδα χάνει όχι μόνο τα οικονομικά οφέλη που είχε αποκτήσει, αλλά και την πολιτιστική της ανάπτυξη και την ηθική της υπόσταση.

Εμείς οι φοιτητές, ως ένας ζωντανός οργανισμός μέσα σε μια κοινωνία, καλούμε εσάς τους πολίτες που τόσα χρόνια περπατάμε παράλληλα στον ίδιο δρόμο και απολαμβάνουμε τα ίδια αγαθά να ενωθείτε μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στο καταστροφικό για την επαρχία και τους φοιτητές σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, σας καλούμε στην πορεία του φοιτητικού συλλόγου του ΤΕΙ Αμαλιάδος, την Κυριακή 10 Μαρτίου που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγ. Αθανασίου στις 5 το απόγευμα.

Με εκτίμηση, Σύλλογος σπουδαστών Ε.Π.Δ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...