Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Φουντώνει νέα "γαλάζια" κόντρα με φόντο το Κάστρο Χλεμούτσι


geniki.JPG
 Δελτίο Τύπου
Μέτωπο άνοιξε η πρόσκληση που είτε δεν πήγε ποτέ, είτε έφτασε με καθυστέρηση από το υπουργείο Πολιτισμού προς τους βουλευτές της Ηλείας για τα εγκαίνια στο Χλεμούτσι.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι βουλευτές τοποθετούνται επίσημα και μη, όπως καταγράφει και το ρεπορτάζ του ilialive.gr. Ήδη η δήλωση του βουλευτή Ανδρέα Μαρίνου σε ειρωνικό ύφος λέει πάρα πολλά για την κατάσταση που διαμορφώνεται στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία. Οι σχέσεις δεν έδειχναν να είναι και καλές μεταξύ των βουλευτών, τώρα όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει πρόβλημα.

Αν και υπήρξαν διαδικτυακά δημοσιεύματα, ένα σχόλιο με τίτλο «Ενημέρωση – Διάψευση» στην εφημερίδα «Πατρίς» στο φύλλο της Πέμπτης μάλλον «φούντωσε» τα πράγματα. Η ενημέρωση από το Πολιτικό Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Τζαβάρα, πως στα εγκαίνια της Αίθουσας Α1 και του Μουσείου στο Κάστρο Χλεμούτσι είχαν προσκληθεί εγκαίρως οι Βουλευτές Ηλείας μέσω courier ΕΛΤΑ με ημερομηνία 13.3.13. και «επομένως, η μη παρουσία τους στα εγκαίνια δεν οφείλεται στο ότι δεν έλαβαν προσωπική πρόσκληση», προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόσκληση στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κοντογιάννη απεστάλη από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα προς το γραφείο του στην Ηλεία, όπως αναγράφεται στο Συνοδευτικό Δελτίο Μεταφοράς του courier των ΕΛΤΑ, στις 14/3/13, ώρα 18.23, με αποτέλεσμα η πρόσκληση τελικά, να φτάσει στο πολιτικό του γραφείο στον Πύργο, την Τετάρτη 20-3-2013, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά την εκδήλωση.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαρτίου, είναι βέβαιο πως η μη παρουσία του κ. Κοντογιάννη στην εκδήλωση δεν έγινε με δική του επιλογή, όπως μάθαμε.

Η αρμόδια υπηρεσία «Πόρτα – Πόρτα» των ΕΛΤΑ, βέβαια, έχει ως ημερομηνία παράδοσης της πρόσκλησης την 16η Μαρτίου (Σάββατο) και ώρα 9.52 π.μ., δηλαδή δύο ώρες και οκτώ λεπτά πριν την εκδήλωση. Κάτι τέτοιο όμως όπως μαθαίνουμε δεν είναι αληθές γιατί το Σάββατο τόσο ο κ. Κοντογιάννης όσο και οι συνεργάτες του ήταν στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στον Πύργο (έως τη 1.30 μμ) όπου δέχθηκε φίλους και ψηφοφόρους του και ουδεμία πρόσκληση παρεδόθη.

Κάτι ανάλογο όπως μάθαμε συνέβη και στην περίπτωση της κυρίας Αυγερινοπούλου, όπου τυχαία βρήκε την πρόσκληση στο γραφείο της στον Πύργο την Κυριακή, ενώ είχε παραδοθεί το πρωί του Σαββάτου.

«Ήταν δύσκολο να στείλουν την πρόσκληση στο γραφείο της Αθήνας, ή να επικοινωνήσουν πιο άμεσα με email ή μέσω τηλεφώνου» ανέφεραν συνεργάτες της βουλευτού, στο ilialive.gr.

Από τους κύκλους των βουλευτικών γραφείων των Ηλείων «γαλάζιων» αφήνεται να εννοηθεί πως το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού  δεν ήθελε να παραστούν οι Βουλευτές στα εγκαίνια στο Χλεμούτσι ενισχύεται και από μια σειρά δεδομένων. Πρώτον, εδώ κι εβδομάδες, μέσω του Τύπου της Ηλείας, έχει γίνει γνωστό ότι θα γίνουν τα εγκαίνια στο Χλεμούτσι, γεγονός που σημαίνει ότι το Υπ. Πολιτισμού είχε όλο το χρόνο να οργανώσει την έγκαιρη πρόσκληση των βουλευτών της Ηλείας και Δεύτερον, υπήρχε και η δυνατότητα να προσκληθούν τηλεφωνικά  ή ηλεκτρονικά (μέσω email ή FAX) οι Βουλευτές.

Είθισται και για λόγους που η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλει, όταν ένας υπουργός ή στέλεχος της κυβέρνησης επισκέπτεται κάποια περιοχή της Ελλάδος, να ειδοποιεί εγκαίρως (συνήθως τηλεφωνικώς), τους βουλευτές της περιοχής. Αυτή η ηθική υποχρέωση ισχύει πολλαπλώς όταν υπουργός και βουλευτές ανήκουν στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Επομένως ή οι υπηρεσίες του Υπουργικού γραφείου δεν λειτουργούν σωστά ή κάποια άλλη σκοπιμότητα υπάρχει πίσω από τη μη έγκαιρη πρόσκληση των βουλευτών όλων των κομμάτων.

Η ειρωνική δήλωση Μαρίνου

Σε δήλωση του ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Μαρίνος δίνει ειρωνικό χαρακτήρα λέγοντας πως «με δεδομένο ότι η Ηλεία βρίσκεται εκτός τηλεπικοινωνιακών δικτύων και ο αναπληρωτής Υπουργός δε δύναται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους Βουλευτές του Νομού», ενώ παραθέτει και την ώρα που έφτασε στο γραφείο του η πρόσκληση.

Διαβάστε τη δήλωση Μαρίνου για το θέμα:
«Απαντώντας στην ενημέρωση-διάψευση του Γραφείου Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Τζαβάρα σχετικά με την απουσία των τοπικών βουλευτών στα εγκαίνια της αίθουσας Α1 και του Μουσείου στο Κάστρο Χλεμούτσι της 16-03-2013, όσο με αφορά, για την αποκατάσταση της αλήθειας και της άδολης ενημέρωσης του Ηλειακού λαού δηλώνω τα παρακάτω:

Με δεδομένο ότι η Ηλεία βρίσκεται εκτός τηλεπικοινωνιακών δικτύων και ο αναπληρωτής Υπουργός δε δύναται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους Βουλευτές του Νομού, αναφέρω ότι η πρόσκληση έφθασε στο γραφείο μου στον Πύργο η ώρα 10:45 του Σαββάτου (ημέρα των εγκαινίων) και βεβαίως δεν ήταν δυνατό να είμαι στις 12:00 στο Κάστρο για να παραστώ στην εκδήλωση, επειδή βρισκόμουν στην περιοχή της ορεινής Ωλένης.

Εκτιμώ ότι η απουσία όλων των τοπικών βουλευτών οφείλεται στην ίδια αιτία. Βεβαίως είναι έξω από τη λογική μου η σκέψη, ότι η πρόσκληση στους Βουλευτές καθυστέρησε για να μη χαλάσει η προσωπική φιέστα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 ΑΝΔΡΕΑΣ  ΣΠ. ΜΑΡΙΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ»
ilialive.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...