Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Επεισόδια στην παρέλαση - Ένταση και προσαγωγές από την Αστυνομία (photos & videos)


episodparelasiΟ πονοκέφαλος καλά κρατούσε   στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για την εξέλιξη της χθεσινής  παρέλασης σε Πύργο και Αμαλιάδα κυρίως για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.
Φόβοι που έχουν να κάνουν με το «επαναστατικό» κλίμα που προσδίδει η ημέρα και τους τρόπους αντίδρασης κοινωνικών ομάδων μέσα από την παρέλαση.

Τα κάγκελα είχαν  πάρει από νωρίς τη θέση τους στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο και τις  Αρχές να ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή έκβασή της.

«Αγκάθι» αποτελούσε για την Αστυνομία η ανακοίνωση – κάλεσμα μέσω των social media για κινητοποίηση στο χώρο της παρέλασης από τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου και πολίτες που θα έχουν προσυγκέντρωση στο 2ο Λύκειο στις 10:30, όπως ανέφερε και η πρόσκληση.

Θεωρείται βέβαιο πως θα υπήρχε κινητοποίηση ώστε να μην περάσει κάποια ομάδα τέτοια στην παρέλαση, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να ήξερε ποιος θα είναι ο όγκος της, ή σε πόσες μικρότερες ομάδες μπορούν να διασπαστούν και από ποια σημεία θα περάσουν στην παρέλαση.

Από την πλευρά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην προηγούμενη παρέλαση στον Πύργο, έκαναν δυναμική εμφάνιση τα μέλη τους στο τέλος της παρέλασης, επισήμως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για κινητοποίηση. Όπως και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως όπως εκτιμήθηκε θα βρισκόντουσαν στο πλευρό των σπουδαστών και των πολιτών που θα θελήσουν να διαδηλώσουν.

Το αν υπάρχαν δράσεις από τον εθνικιστικό χώρο – όπως έχει συμβεί στο παρελθόν – επίσης παρέμενε άγνωστο.


Και στην Αμαλιάδα όπου τα πράγματα είναι συνήθως ήρεμα και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό, παραμένει άγνωστο αν οι σπουδαστές πραγματοποιήσουν κάποια κινητοποίηση. Ωστόσο και εκεί οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα, για να αποφευχθούν «παρατράγουδα».

Νεότερη ενημέρωση 09:2425-3-13

Στο χώρο των επισήμων εστιάζει η Αστυνομία για πιθανά παρατράγουδα και ήδη από το πρωί στο σημείο βρίσκονται ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Ανδρικόπουλος με τους επιτελείς του Αστυνομικούς Διευθυντές και Υποδιευθυντές από την Α.Δ. Ηλείας.

Διακριτική και η παρουσία της Ασφάλειας στο σημείο και στα γύρω κτίρια με επικεφαλής τον διοικητή κ. Δίπλα.

Νεότερη ενημέρωση 10:22

Ένας άνδρας εντοπίστηκε και προσήχθη από αστυνομικούς καθώς βρέθηκε να έχει στην κατοχή του αυγά που εκτιμάται ότι ήθελε να τα πετάξει στην παρέλαση.

Nεότερη ενημέρωση 11:18
Με πανό και σημαίες φτάνουν αυτή την ώρα σπουδαστές του ΤΕΙ στη παρέλαση. Μαζί με τους φοιτητές είναι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη.

Νεότερη ενημέρωση 11:50

Η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Νασια Μπέλια πέρασε και σε αυτή την παρέλαση με υψωμένη την γροθιά και επίσης αρκετοί μαθητές έστρεψαν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση
 από αυτη των επισήμων.

Νεότερη ενημέρωση 11:57

Μικροεπεισόδια στην συμβολή των οδών Κοκκίνου και Μανολωπουλου μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομίας με προσαγωγή δυο ατόμων.

Νεότερη ενημέρωση 12:03

Επεισόδια στο τέλος της παρέλασης στον Πύργο σπουδαστών, πολιτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Νεότερη ενημέρωση 13:05
Συνολικά έξι άτομα προσήχθησαν από τις Αρχές για τα επεισόδια στην παρέλαση, τα οποία και μετά το τέλος της αφέθηκαν ελεύθερα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...