Κυριακή 28 Απριλίου 2013

8 Σύριοι λαθρομετανάστες: Πήγαιναν Ιταλία, "ξέμειναν" στο Κατάκολο


latrho1Ομάδα προσφύγων από τη Συρία, έτυχε να βρεθούν στο Κατάκολο και να συλληφθούν ως λαθρομετανάστες αφού ήταν παράνομοι στη χώρα και πρόκειται να απελαθούν.
Οκτώ νεαροί σε ηλικία Σύριοι, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα νε περιφέρονται στην περιοχή και οδηγήθηκαν στην Α.Δ. Ηλείας. Παραμένουν ασαφείς οι πληροφορίες σχετικά με το πώς έφτασαν στο Κατάκολο και υπάρχουν δύο εκτιμήσεις για αυτό.

Περίπου στις 6,30 το πρωί οι οκτώ Σύριοι εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής να περιφέρονται στο αλσύλλιο του ΟΣΕ στο Κατάκολο. Κλήθηκε το Λιμεναρχείο και μαζί και η Αστυνομία και γρήγορα διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για λαθρομετανάστες. Δεν έδειχναν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι, ήταν βρεγμένοι και υποστήριζαν πως με βάρκα κάποιος τους άφησε στο Κατάκολο.

Όπως προέκυψε στην πορεία και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι οκτώ Σύριοι ξεκίνησαν την περιπέτεια τους από την περιοχή της Αττικής για την Ιταλία. Όμως και αυτό ήταν δύσκολο να επαληθευτεί αφού οι χρόνοι ταξιδιού από την Αττική έως την Ηλεία με ένα φουσκωτό, από το απόγευμα της Παρασκευής έως χθες το πρωί «δεν βγαίνουν». Κάποιοι επιτήδειοι τους πήραν από 1500 έως 2500 ευρώ το «κεφάλι» για να τους οδηγήσουν στην Ιταλία.

Με το φουσκωτό λένε έφτασαν στο Κατάκολο και κατέβηκαν στα ρηχά, αφού ο άνθρωπος που τους μετέφερε τους είπε να περιμένουν εκεί για να περάσει το καράβι που θα τους οδηγούσε στην Ιταλία, ξεγελώντας τους. Τελικά το ταξίδι τους προς την Ευρώπη σταμάτησε στο επίνειο του Πύργου όπου και τελικά συνελήφθησαν.

Οδηγήθηκαν στην Α.Δ. Ηλείας όπου και κρατούνται. Όσοι από τους οκτώ διαθέτουν νόμιμα έγγραφα ή προσωρινή άδεια παραμονής θα αφεθούν ελεύθεροι, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Για τους υπόλοιπους θα ισχύσει το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Φωτογραφία αρχείου
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...